Si POLITISTII se revolta impotriva PSD. Cum corupe PSD administratia publica si MINISTERUL de INTERNE?...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 24.01.2018 08:18 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Declaraţia Zilei

Sindicatul Politistilor din Romania "Diamantul":

”Cum corupe politicul, administratia publica si in particular, MAI?

In OUG 90/2017 se reglementeaza ca "Incepand cu 1 ianuarie 2018, pana la 31 decembrie 2018, se suspenda ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante sau temporar vacante din institutiile si autoritatile publice".

Acum, analizati textul cu atentie! Ce se interzice (suspenda)? Ocuparea "prin concurs sau examen" a posturilor vacante !
Dar ocuparea prin imputerniciri nu e interzisa.

Deci, daca o justificare aparenta este dorinta guvernului de a nu se face cheltuieli, ea nu subzista la a doua gandire.

MAI si unitatile de politie sunt pline pana la sufocare de imputerniciti pe functii de conducere.

Deci bani pentru remunerarea functiilor de conducere vacante sunt, dovada fiind imputernicitii care le ocupa. Atunci de ce sa nu scoti posturile la concurs?

Pentru ca metoda imputernicirii te asigura ca imputernicitul iti va fi o sluga credincioasa si ca nu iti va face probleme . Asa e, doamna ministru?

Daca nu ar fi asa, s-ar scoate toate posturile de conducere vacante la concurs, pentru ca asa e corect, pe de o parte sa fie ocupate de oameni verificati ca fiind competenti prin conditii de competitie, si, pe de alta parte, pentru ca s-ar elimina un factor ( starea de imputernicire) care favorizeaza influentarea conduitei imputernicitului, predispus sa fie mai docil la dorintele sefului ierarhic superior.

Trbuie observat si ca multi imputerniciti nu au nivelul mental si bagajul educational necesar pentru functiile in care au fost pusi. Multi sunt complexati si speriati de functie, incercand sa inlocuiasca lipsa de autoritate si competenta personala cu un comportament agresiv fata de subordonati.

Asa, de curiozitate, va provocam pe voi, politistii care ne citesc, sa ne raspundeti la urmatoarea intrebare:

Sa presupunem ca esti sef si trebuie sa imputernicesti un subordonat pe functia de conducere inferioara. Ai de ales intre doua persoane. Unul este foarte competent si rigid totodata in a se abate de la principiile profesiei si regulile dreptului. Cand crede ca are dreptate, se contrazice cu tine si nu da niciodata inapoi. Te enerveaza cand il vezi asa capsoman. Nu este ruda niciunei persoane importante. Nu are prieteni sus pusi. Altul este mediocru, dar de cate ori de vezi cu el, te perie mieros. De multe ori, vine si iti mai toarna ce mai soptesc subordonatii despre tine. Subordonatii stiu asta si de aia nu il inghit. Mai stii si ca socrul individului mediocru este afacerist important si senator. Pe cine pui imputernicit, intre cei doi?

Cine vrea sa raspunda, sa raspunda cinstit!

PS : un prieten de la control intern, care stie ce vorbeste, imi transmite in completare: " E mai greu sa ii debarci pe titulari, decat pe imputerniciti".

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.