Simulari ale examenelor nationale in lunile februarie si martie

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 09.01.2014 15:05 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Ministerul Educaţiei Naţionale a stabilit ca simularile examenelor naţionale din anul şcolar 2013-2014 sa se desfaşoare in zilele de 18, 19 şi 20 februarie (Evaluarea Naţionala pentru elevii clasei a VIII-a), respectiv 3, 4, 5 şi 7 martie (Bacalaureat). In premiera, incepand din acest an, se organizeaza simulari şi pentru elevii de clasa a XI-a.

Simularile au un dublu scop: familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluari naţionale, respectiv a unui examen de bacalaureat naţional şi optimizarea rezultatelor obţinute de catre elevii din invaţamantul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale/liceale.

Disciplinele la care se organizeaza simularea Evaluarii Naţionale pentru elevii clasei a VIII-a, in anul şcolar 2013 — 2014, sunt: Limba şi literatura romana (18 februarie), Limba şi literatura materna — pentru elevii aparţinand minoritaţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale in limba materna (19 februarie) şi Matematica (20 februarie). Afişarea rezultatelor este programata pentru data de 7 martie.

Simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat pentru elevii claselor a XI-a şi a XII-a din anul şcolar 2013-2014 are urmatorul calendar: Limba şi literatura romana (3 martie), Limba şi literatura materna (4 martie), proba obligatorie a profilului (5 martie) şi, doar pentru elevii claselor a XII-a, proba la alegere a profilului şi specializarii (7 martie). Toate probele sunt scrise. Afişarea rezultatelor va avea loc pe data de 14 martie.

Rezultatele obţinute de elevi la simularea Evaluarii Naţionale şi la simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat nu se consemneaza in catalog. In vederea adoptarii unor masuri pentru imbunataţirea performanţelor şcolare, rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecarei unitaţi de invaţamant, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu parinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.