SINDICATELE din ADMINISTRATIE: LEGEA SALARIZARII UNITARE a PSD-ului va BARONIZA ADMINISTRATIA LOCALA

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 12.04.2017 15:26 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie (FNSA) isi exprima revolta fata de incercarea clasei politice de a feudaliza administratia publica locala din Romania, prin crearea unei categorii de vasali ai alesilor locali, care din momentul intrarii in vigoare a proiectului de lege in forma actuala vor putea stabili dupa bunul plac salarizarea angajatilor din primarii si consilii judetene de pe intreg teritoriul tarii, fara avizul organizatiilor sindicale, avand un prag minim (salariul minim pe economie) si un prag maxim (salariul viceprimarului).
Nu este greu de anticipat care categorie de salariati va beneficia de salarizare maxima si care va fi pe cea minima.
FNSA intelege in sfarsit de ce acest proiect de lege a fost ”Secret de partid”, prevederile acestuia fiind puse la dispozitia sindicatelor doar pentru a elimina presiunea creata de anumite organizatii sindicale si mass-media.
Pe ascuns, spune FNSA, se incearca politizarea administratiei publice locale, transformarea unitatilor administrativ-teritoriale in adevarate societati comerciale, in care PRIMARUL/PRESEDINTELE CONSILIULUI JUDETEAN=PATRON, iar CONSILIUL LOCAL/CONSILIUL JUDETEAN=CONSILIU DE ADMINISTRATIE, in paralel cu ”baronizarea” administratiei.

Prevederile referitoate la administratia publica locala din Romania din acest proiect de lege au un caracter dircriminatoriu (FNSA reaminteşte ca Deciziile Curtii Constitutionale sunt obligatorii pentru toate institutiile, inclusiv pentru Parlamentul Romaniei, iar salariatilor din sectorul administratiei publice de activitate li se refuza recunoasterea drepturilor stabilite de catre Decizia Curtii Constitutionale nr.794/2016), se incalca principiul ,,munca egala – salarizare egala” (nu doar ca va exista salarizare diferita intre unitatile administrativ-teritoriale de acelasi rang dar va fi diferita si in interiorul aceleiasi institutii), incalca principiul stabilitatii functiei publice specifice angajatilor din primarii si consilii judetene.
Ȋn plus, singura categorie de salariati careia acest proiect de lege nu-i recunoaste un drept castigat este cea a angajatilor din administratia publica locala (salariile acestora urmand a scadea).

Aproape toate principiile enuntate in preambul acestui proiect de lege sunt nesocotite in cazul administratiei publice locale.
Practic, salarizarea unitara in administratia publica locala va deveni salarizare discretionara in acest sector.
FNSA va sesiza toate forurile/institutiile interne si internationale cu atributii in materie constitutionala si conventionala a drepturilor omului pentru a stopa abuzurile la adresa salariatilor din administratia publica locala, legiferate in acest Proiect de lege de salarizare.
FNSA avertizeaza toata clasa politica din Romania ca nu va accepta ”blatul” tuturor partidelor parlamentare de subjugare a administratiei publice locale.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.