Sistemul de conturi globale si mecanismul fara prevalidare

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 21.10.2011 14:13 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Bucuresti - Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare a hotărât extinderea aplicării, începând cu data de 14.11.2011, a sistemului de conturi globale şi a mecanismului fără prevalidare pentru acţiunile din componenţa indicelui BET dezvoltat de S.C. Bursa de Valori Bucureşti S.A. 

Decizia survine în urma discuţiilor purtate de C.N.V.M. cu reprezentanţii entităţilor pieţei de capital având ca temă oportunitatea şi aspectele tehnice ale extinderii utilizării conturilor globale şi a mecanismului fără prevalidare în cazul tuturor instrumentelor financiare admise la tranzacţionare pe piaţa reglementată administrată de către BVB.
Extinderea acestor mecanisme la nivelul unora dintre cele mai lichide societăţi tranzacţionate pe piaţa reglementată la vedere administrată de către BVB creează premisele necesare atragerii de noi investitori şi creşterii valorii tranzacţiilor.
Demersul se încadrează într-un program amplu de aliniere a mecanismelor de tranzacţionare la practicile internaţionale, prioritară în acest sens fiind asigurarea desfăşurării activităţii de tranzacţionare în condiţii de siguranţă din punctul de vedere al colaborării intermediarilor cu instituţiile pieţei, a sistemelor informatice utilizate de către aceştia şi al respectării obligaţiilor de raportare şi transparenţă.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.