SITUATIILE de RISC MAJOR, transmise prin MESAJ de URGENTA pe TELEFONUL MOBIL. Intrebarea e CINE ca la METEOROLOGIE se doarme!...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 18.09.2017 13:45 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Premierul Mihai Tudose a cerut implementarea in cel mai scurt timp a unui sistem integrat de alertare a populaţiei in situaţii de risc major, prin mesaj de urgenta transmis pe telefonul mobil. 

”Sistem Alert” va fi dezvoltat şi implementat de ANCOM, IGSU, STS in colaborare cu operatorii de telefonie.

Soluţiile tehnice vor fi stabilite in cadrul unui grup de lucru constituit din reprezentanti şi experţi ai entitaţilor mentionate.

”Sistem Alert” va funcţiona prin transmiterea unor mesaje de alerta specifice transmise abonaţilor pe telefonul mobil, nu doar printr-un simplu SMS, dupa modelul celor deja existente şi funcţionale in alte state europene.
Alertele vor fi emise in functie de situaţiile de urgenta aparute la nivel regional – fenomene meteo extreme, incendii majore, risc de explozii, alte calamitaţi şi situaţii de risc.

In paralel cu implementarea sistemului de alerta va fi demarata o campanie de informare publica şi pregatire a populaţiei pentru utilizarea acestui sistem.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.