STATUL PARALEL. CEASURI de LUX, SUTE de MII de EURO, CASA, TEREN si LOCUINTA pentru PATRU ANA MARIA, sefa AUTORITATII ELECTORALE PERMANENTE!...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 27.12.2017 16:59 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Ploieşti au dispus trimiterea in judecata, sub control judiciar, a inculpatei PATRU ANA-MARIA, la data faptelor preşedinte al Autoritaţii Electorale Permanente (A.E.P.) pentru savarşirea infracţiunilor de trafic de influenţa in forma continuata (2 acte materiale) şi spalare a banilor.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au reţinut ca, in perioada aprilie-mai 2013, inculpata Patru Ana Maria a pretins de la reprezentantul unei firme de software suma de 1 milion de euro, iar la sfarşitul lunii iulie 2013 a pretins de la aceeaşi persoana doua ceasuri de lux (un ceas de dama in valoare de 49.700 lei şi un ceas barbatesc in valoare de 58.500 lei), lasand sa se creada ca are influenţa asupra directorului unei instituţii publice cu atribuţii de control şi a promis ca-l va determina sa soluţioneze in mod favorabil o investigaţie care privea firma de software.
In scopul anterior menţionat, inculpata a primit reprezentantul firmei de software:
- in perioada iulie 2013 - martie 2014, suma totala de 600.000 euro (in cursul lunii iulie 2013 suma de 400.000 euro, suma remisa şi primita intr-o servieta marca Montblanc impreuna cu un instrument de scris aceeaşi marca; la sfarşitul lunii noiembrie 2013 suma de 100.000 euro şi in cursul lunii martie 2014 suma de 100.000 euro).
- la data de 30 iulie 2013, doua ceasuri de lux in valoare de 49.700 lei, respectiv de 58.500 lei.  
In perioada 26 iulie 2013 – 02 noiembrie 2016, inculpata Patru Ana Maria a disimulat adevarata natura a provenienţei sumei de 600.000 euro şi beneficiarul real al acestei sume, obţinuta ca urmare a savarşirii infracţiunii de trafic de influenţa, prin:
- achiziţionarea, pe numele unei rude, a unui teren in suprafaţa de 1.000 m2 situat pe raza oraşului Voluntari, judeţul Ilfov, in valoare de 130.000 euro,
- achiziţionarea, pe numele unei alte rude, a unui apartament situat in municipiul Constanţa, judeţul Constanţa, cu suma de 80.000 euro (din care 75.000 euro au fost achitaţi, in numerar, cu titlu de avans, diferenţa de preţ in suma de 5.000 euro fiind achitata prin virament bancar),
- efectuarea unor investiţii, in perioada 2014-2016, in suma totala de 437.314,13 euro, constand in edificarea, pe terenul situat in oraşul Voluntari, judeţul Ilfov, menţionat mai sus, a unui imobil - casa de locuit, (inclusiv dotarea şi amenajarea acestuia) precum şi dotarea şi amenajarea apartamentului situat in mun. Constanţa, amintit anterior.
La data de 05 decembrie 2016, inculpata Patru Ana Maria a formulat şi inregistrat la Direcţia Naţionala Anticorupţie un denunţ privind existenţa unei infracţiuni de trafic de influenţa, pretins comisa de directorul instituţiei publice la care am facut referire mai sus, cunoscand ca acesta este nereal.
Cu ocazia audierii in calitate de inculpat, Patru Ana Maria a recunoscut ca denunţul – obiect al infracţiunii de inducere in eroare a organelor judiciare, reţinuta in sarcina sa, este mincinos.
Pentru infracţiunea de inducerea in eroare a organelor judiciare – astfel cum a fost recunoscuta de catre inculpata, s-a dispus, in timpul urmaririi penale, disjungerea cercetarilor şi formarea unui dosar separat.

In prezenta cauza s-a dispus luarea masurii asiguratorii constand in indisponibilizarea, prin instituirea sechestrului, asupra bunurilor imobile achiziţionate din banii obţinuţi ca urmare a infracţiunii de trafic de influenţa.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti, cu propunerea de a se menţine masura preventiva a controlului judiciar şi masurile asigurarorii.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.