STIMULENTE FINANCIARE de la PSD pentru ELEVII de 10 la BACALAUREAT si la EVALUAREA NATIONALA

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 09.08.2017 18:18 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Absolvenţii care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţionala a elevilor de clasa a VIII-a (EN VIII) şi la examenul naţional de Bacalaureat din acest an vor primi stimulente financiare, in semn de apreciere a performanţelor realizate.

Potrivit unei hotarari adoptate de Guvern, sumele acordate sunt in valoare de 1.000 de lei pentru fiecare absolvent care a obţinut media 10 la Evaluarea Naţionala a elevilor de clasa a VIII-a, respectiv de 3.000 de lei pentru fiecare absolvent de liceu care a obţinut media 10 la examenul naţional de Bacalaureat 2017.

Vor beneficia de aceste stimulente 137 de absolvenţi de clasa a XII-a care au incheiat cu media generala 10 examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2017, respectiv 497 de absolvenţi de clasa a VIII-a care au finalizat EN VIII cu media 10.

Susţinerea tinerilor capabili de performanţe şcolare inalte este un obiectiv al politicilor educaţionale promovate de Guvern in acord cu Programul de Guvernare 2017-2020 unde, in Capitolul Politici in domeniul educaţiei, sunt prevazute masuri pentru dezvoltarea şi implementarea programelor de stimulare a performanţei adresate elevilor cu potenţial deosebit.
Din categoria elevilor cu potenţial deosebit fac parte şi elevii care obţin media generala 10 la examenele naţionale de finalizare a ciclurilor de invaţamant gimnazial şi liceal.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.