STRAINII nu sunt ANGAJATI in ROMANIA fara un SALARIU MINIM de 4162 lei!... Dar ROMANII pot trai si cu PENSII de 500 lei!...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 11.01.2018 09:08 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Salariul mediu brut, una dintre conditiile care trebuie indeplinita de strainii care solicita prelungirea dreptului de sedere temporara in scop de munca, a fost majorat de la 3131 la 4162  de lei, ca urmare a unor modificari legislative.
Totodata, incepand cu data de 1 ianuarie a.c., salariul minim brut garantat in plata este de 1900 de lei.

In conformitate cu prevederile art. 56 alin. (1) din OUG 194/2002 privind regimul strainilor in Romania, republicata, ”strainilor intrati in Romania in scopul incadrarii in munca li se prelungeste dreptul de sedere temporara in scop de munca daca prezinta contractul individual de munca cu norma intreaga, inregistrat in registrul general de evidenta a salariatilor, din care rezulta ca salariul este cel putin la nivelul castigului salarial mediu brut. In cazul lucratorilor inalt calificati, salariul trebuie sa fie la nivelul de cel putin 4 ori castigul salarial mediu brut”.

Prelungirile ulterioare ale dreptului de sedere temporara in scop de munca se acorda daca strainul prezinta urmatoarele documente:
a) contractul individual de munca cu norma intreaga, inregistrat la inspectoratul teritorial de munca;
b) dovada mentinerii salariului cel putin la nivelul prevazut la alin. (1) pe toata perioada sederii acordate anterior.

Astfel, in contextul noilor modificari prevazute de Legea nr.3/2018 a bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2017, incepand cu data de 6 ianuarie 2018, caştigul salarial mediu brut este de 4162 de lei.
Totodata, incepand cu data de 1 ianuarie 2018, salariul minim brut a fost stabilit la 1900 de lei, prin HG nr.846/2017 pentru stabilirea salariului de baza minim brut garantat in plata.

Aceasta condiţie este necesara la solicitarea de viza de lunga şedere pentru angajare şi detaşare in scopul desfaşurarii de activitaţi lucrative pe teritoriul Romaniei, la prelungirea dreptului de şedere temporara in scop de detaşare şi pentru studii, precum şi la acordarea dreptului de şedere pe termen lung.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.