Studiu Biblic al lui Adrian Nastase: Cum se denuntau evreii in Vechiul Testament...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 21.04.2016 21:18 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Declaraţia Zilei

Adrian Nastase:

”Istoria se repeta. Nu trebuie sa va mirati. Denunturile functioneaza demult . Dovada: Cartea a treia a Regilor, Capitolul 21 din vechiul Testament:

„1. Iar dupa aceasta iata ce s-a mai intamplat: Nabot Izreeliteanul avea in Israel o vie langa curtea lui Ahab, regele Samariei.
2. Si a grait Ahab cu Nabot si a zis: „Sa-mi dai mie via ta, ca sa-mi fac din ea o gradina de verdeturi, caci e aproape de casa mea; iar in locul ei iti voi da o vie mai buna decat aceasta, sau daca iti convine mai bine, iti voi da argint cat pretuieste ea”.
3. Nabot insa a zis catre Ahab: „Sa ma fereasca Dumnezeu sa-ti dau eu mostenirea parintilor mei!”
4. Si a venit Ahab acasa trist si manios pentru cuvantul care i-l spusese Nabot Izreeliteanul, zicand: Nu-ii dau mostenirea parintilor mei. Si cu duhul tulburat, s-a culcat in patul sau, s-a intors cu fata la perete si n-a mancat.
5. Atunci a intrat Izabela, femeia lui la el si i-a zis: „De ce este intristat duhul tau si nu mananci?”
6. Iar el a zis: „Cand am vorbit cu Nabot Izreeliteanul si i-am zis: Da-mi via ta pe bani, sau daca vrei, sa-ii dau alta vie in locul ei, el a zis: Nu-ti dau via mea, ca este mostenirea parintilor mei”.
7. A zis Izabela, femeia lui: „Ce carmuire ar mai fi in Israel, daca tu ai face tot asa? Scoala, mananca si fii cu voie buna, ca via lui Nabot Izreeliteanul ti-o dau eu!”
8. Apoi ea a scris scrisori in numele lui Ahab, le-a pecetluit cu inelul lui si a trimis aceste scrisori la batranii si la fruntasii din cetatea lui Nabot, care locuiau cu el acolo.
9. In scrisori insa ea scria asa: „Vestiti tuturor sa posteasca post si puneti pe Nabot inaintea poporului.
10. Si aduceti doi oameni netrebnici sa marturiseasca impotriva lui si sa spuna: Ai hulit pe Dumnezeu si pe rege; si apoi sa-l scoateti afara si sa-l ucideti cu pietre si asa sa moara”.
11. Si au facut barbatii cetatii lui Nabot, batranii si fruntasii care locuiau cu el in cetate, asa cum le poruncise Izabela si cum era scris in scrisorile trimise de ea lor:
12. Au vestit post tuturor si au pus pe Nabot inaintea poporului.
13. Atunci au iesit doi oameni ticalosi. si au stat impotriva lui Nabot si au marturisit acesti oameni rai in fata poporului si au zis: „Nabot a hulit pe Dumnezeu si pe rege”. Iar ei l-au scos afara din cetate si l-au batut cu pietre si a murit.
14. Apoi au trimis la Izabela sa-i spuna: „Nabot a fost omorat cu pietre”.
15. Auzind Izabela ca Nabot a fost batut eu pietre si a murit, a zis catre Ahab: „Scoala si ia in stapanire via lui Nabot Izreeliteanul, care n-a vrut sa ti-o vanda cu bani; ca Nabot nu mai traieste, ci a murit!”
16. Cand a auzit Ahab ca Nabot Izreeliteanul a fost ucis, si-a rupt hainele sale, s-a imbracat cu sac, si apoi s-a sculat Ahab ca sa se duca la via lui Nabot Izreeliteanul si sa o ia in stapanire…”

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.