Sunt nevinovaaat. Cine va plati calomniile, injuriile si ura? Le deconteaza Ministerul de Interne?...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 23.09.2016 15:31 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Declaraţia Zilei

Gabriel Oprea:

”Pentru ca votul din Senat a starnit foarte multe discuţii, vreau sa clarific doua lucruri.
In primul rand, acest vot nu ma face imun in faţa Justiţiei, nu ma ”salveaza” de la ceva şi nici nu inchide drumul dosarului pentru care DNA a cerut incuviinţarea urmaririi penale. Peste doar cateva luni, mandatul meu de senator se incheie. Peste doar cateva luni, aşa-zisa imunitate nu va mai exista, iar cazul işi va urma cursul normal in Justiţie. Spun asta pentru cei care, din neştiinţa sau din interes, afirma – in mod total greşit – ca, din cauza votului din Senat, dosarul DNA nu va mai ajunge in instanţa. Va reamintesc faptul ca procurorii au aşteptat aproape un an ca sa faca acest dosar. Ei bine, prin votul de acum doua zile, s-a decis sa mai treaca inca 3 luni pana cand va ajunge in faţa judecatorilor. Atat şi nimic mai mult.
In al doilea rand, motivul pentru care am cerut colegilor sa nu incuviinţeze solicitarea DNA este suspiciunea ca acest dosar nu vizeaza infaptuirea Justiţiei, ci mai degraba a unor jocuri de alta natura. Cred ca este menirea Senatului sa atraga atenţia, inclusiv prin vot, asupra faptului ca exista astfel de suspiciuni cu privire la modul in care se fac dosarele şi ca aceste semne de intrebare afecteaza nu doar drepturile şi libertaţile individuale, ci şi increderea oamenilor in instituţii, in general şi in Justiţie, in special. Ar mai fi de precizat faptul ca in acest dosar, Senatul a cerut, la inceputul anului, urmarirea penala pentru abuz in serviciu şi pana in acest moment nu a fost data nicio soluţie.
Potrivit art.109 alin.2 din Constituţie, Senatul nu incuviinţeaza urmarirea penala ceruta de procuror, ci are dreptul sa ceara urmarirea penala a membrilor guvernului pentru fapte savarşite in exerciţiul funcţiei lor. Este un drept şi nu o obligaţie! Aceasta implica o apreciere şi o responsabilitate din perspectiva legii penale şi a celei procesuale penale.
Aşa cum am mai spus, ma consider nevinovat. Aşa cum am mai spus, nu mi se pare normal ca un dosar cu o acuzaţie atat de grava sa fie atat de sarac in probe. Cu toate acestea, dosarul va ajunge in faţa judecatorilor şi sunt convins ca, aşa cum nenumarate zvonuri au fost infirmate, la fel vor fi infirmate şi suspiciunile procurorilor. Iar atunci cand judecatorii imi vor da dreptate, ma intreb daca cineva va plati, totuşi, pentru calomniile, injuriile şi ura pe care zgomotul din jurul acestui dosar le-a produs”.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.