Supliment de 45 inspectori la ANAF, 10 la DIICOT si... 5 la DNA

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 13.05.2015 15:56 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Guvernul a luat masuri suplimentare in vederea combaterii evaziunii, prin creşterea numarului de specialişti cu atribuţii in ceea ce priveşte analiza, investigarea şi instrumentarea cazurilor de frauda.

In acest sens, Executivul a aprobat, printr-o Hotarare, suplimentarea cu 60 a numarului de posturi din cadrul Ministerului Public.
Aceste posturi sunt destinate inspectorilor antifrauda, care işi desfaşoara activitatea prin detaşare, in cadrul parchetelor, pe posturi de specialişti.  
Detaşarea in interes de serviciu a inspectorilor antifrauda se face pe o perioada de 3 ani, cu posibilitatea prelungirii detaşarii in funcţie, cu acordul acestora.
Din cele 60 de posturi aprobate in plus, cinci vor reveni Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi 10 posturi Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizata şi Terorism.

In prezent, in cadrul Ministerului Public sunt 257 de posturi de specialişti care au fost ocupate prin detaşarea inspectorilor antifrauda din cadrul Direcţiei de combatere a fraudelor, structura din cadrul Direcţiei Generale Antifrauda Fiscala (DGAF).
Direcţia de combatere a fraudelor acorda suport tehnic de specialitate procurorului in efectuarea urmaririi penale in cauzele avand ca obiect infracţiuni economico-financiare.

In acest scop, inspectorii antifrauda din cadrul acestei direcţii sunt detaşaţi in cadrul parchetelor, in condiţiile legii, pe posturi de specialişti (Art.3, alin 3 din OUG 74/2013 privind unele masuri pentru imbunataţirea şi reorganizarea activitaţii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscala).
Creşterea numarului de posturi din Ministerul Public, destinate inspectorilor antifrauda, a fost aprobata de Guvern in condiţiile in care din analiza activitaţii inspectorilor antifrauda detaşaţi deja pe posturi de specialist la parchete reiese faptul ca pe primul semestru al anului 2014 a rezultat un volum foarte mare de activitate, un numar mare de dosare economico-financiare.
Dosarele economico-financiare au avut ca obiect indisponibilizarea unor bunuri in valoare totala de peste 1,5 miliarde de lei, iar cuantumul prejudiciilor stabilite de inspectorii antifrauda a fost de peste 4 miliarde de lei.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.