Temelia imperiului politico-financiar al lui Dan Voiculescu

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 05.08.2014 10:47 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Din arhive şi baze de date ale mai multor ţari, RISE Project a obţinut zeci de documente care arata, pas cu pas, cum a devenit Dan Voiculescu „oligarhul” de astazi.
Firma Crescent Austria, companie care se afla la temelia imperiului politico-financiar al lui Dan Voiculescu, işi gaseşte radacinile in colaborarea lui Dan Voiculescu cu Securitatea.
Deşi Dan Voiculescu neaga legaturile dintre Crescent şi Securitate, RISE Project a gasit documente care arata ca filiala din Austria a Crescent a fost infiinţata de catre un cetaţean german a carui racolare a fost propusa Securitaţii chiar de catre Dan Voiculescu.
In 2001, Dan Voiculescu  a publicat o carte numita “Adevarul despre Crescent” in care şi-a propus sa demonteze speculaţiile pe tema faptului ca Securitatea ar fi infiinţat grupul de firme Crescent.
Identitatea beneficiarilor reali ai Crescent ii intereseaza şi pe judecatorii Curţii de Apel Bucureşti care l-au chestionat recent pe magnat pe acest subiect in cadrul procesului privind  privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare- ICA. Voiculescu a refuzat insa discuţia.
In ultimii ani, Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securitaţii a dezgropat legaturile lui Voiculescu cu Securitatea şi instanţa a decis ca acesta a colaborat cu aparatul represiv ceauşist.
Raman insa nedesluşite acel momentul zero, primul milion sau numele şi prenumele celor care au contribuit la ridicarea  unuia dintre cele mai influente conglomerate politico-financiare de dupa 1989.
Inceputurile lui Voiculescu, omul de afaceri, sunt strans legate de grupul de companii Crescent, firme prin care s-au derulat o mare parte din exporturile Republicii Socialiste Romania in anii ’80.
Compania Crescent a avut un impact foarte mare in economia romaneasca şi dupa 1989, fiind implicata inclusiv in preluarea ICA.

Citeşte pe RISE Project: ADEVARUL DESPRE CRESCENT: Dan Voiculescu, secretele din Austria

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.