TEMPERATURILE maxime si minime, pentru fiecare REGIUNE a TARII, in perioada 9 - 22 OCTOMBRIE 2017. Vezi ce spun METEOROLOGII

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 09.10.2017 15:38 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

ESTIMAREA EVOLUTIEI VALORILOR TERMICE SI A PRECIPITATIILOR IN INTERVALUL 9 OCTOMBRIE – 22 OCTOMBRIE 2017
Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.
BANAT
Pana in data de 12 octombrie temperaturile diurne vor fi in creştere, de la valori, in medie, in jurul a 16 grade, la o medie regionala de 22 de grade. Apoi, pana la sfarşitul primei saptamani vremea se va raci, astfel ca media valorilor diurne va fi de 18...19 grade. In a doua saptamana vor fi uşoare variaţii ale temperaturilor diurne, iar media acestora va fi de 18...20 de grade. Temperaturile minime vor fi in creştere de la valori, in medie, de 5...6 grade la inceputul intervalului, la o medie in jurul a 9 grade in data de 13 octombrie. La sfarşitul primei saptamani minimele termice vor fi in scadere uşoara, pana la valori, in medie, de 7...8 grade, iar acesta medie se va menţine şi pe parcursul celei de-a doua saptamani a intervalului.
Probabilitatea de ploaie va fi mai mare in jurul datei de 13 octombrie şi dupa data de 20 octombrie.
CRISANA
Temperaturile diurne vor fi in creştere pana in data de 12 octombrie, de la valori, in medie, in jurul a 14 grade, la medii de 20...21 de grade. La sfarşitul primei saptamani vremea se va raci şi astfel, media maximelor va fi de 17...18 grade. In a doua saptamana a intervalului variaţiile temperaturilor diurne nu vor fi semnificative, iar media acestora se va situa in jurul valorii de 18 grade. Pana in data de 13 octombrie, temperaturile nocturne vor fi in creştere de la valori, in medie, de 4...5 grade, la medii in jurul a 9 grade. La sfarşitul primei saptamani temperaturile minime vor fi in scadere uşoara, iar media regionala se va situa in jurul a 7 grade. In a doua saptamana variaţiile temperaturilor nocturne vor fi nesemnificative şi astfel, media acestora se va menţine in jurul valorii de 7 grade.
In zilele de 10, 11 şi 12 octombrie, trecator, va ploua slab. Probabilitatea de ploaie va fi in creştere dupa data de 20 octombrie.
TRANSILVANIA
La inceputul intervalului, media valorilor diurne va fi de 12...13 grade. Pana in data de 12 octombrie temperatura aerului va fi in creştere pana la valori maxime, in medie, de 17...18 grade. La sfarşitul primei saptamani temperaturile diurne vor fi in scadere, iar media acestora va fi de 14...15 grade. In a doua jumatate a intervalului vor exista uşoare variaţii ale maximelor termice, media acestora se va situa in jurul a 16 grade. Temperaturile minime vor fi in creştere de la valori, in medie, de 2...3 grade la inceputul intervalului, la o medie in jurul a 7 grade in data de 13 octombrie. La sfarşitul primei saptamani minimele termice vor fi in scadere uşoara, pana la o medie in jurul a 5 grade. In a doua jumatate a intervalului, temperaturile nocturne nu vor avea variaţii importante, iar media regionala va fi de 4...5 grade.
Probabilitatea de ploaie va fi ridicata in intervalul 13-15 octombrie şi dupa data de 20 octombrie.
MARAMURES
La inceputul intervalului media regionala a maximelor se va situa in jurul a 13 grade, iar a minimelor va fi de 3...4 grade. Apoi, pana in data de 12 octombrie vremea se va incalzi treptat şi astfel, media valorilor diurne se va situa in jurul valorii de 18 grade, iar a celor nocturne va fi de 8...9 grade. La sfarşitul primei saptamani, temperatura aerului va fi in scadere uşoara pana la medii ale maximelor de 15...16 grade şi ale minimelor de 6...7 grade. In a doua jumatate a intervalului, variaţiile termice nu vor fi semnificative şi astfel, media valorilor diurne se va situa in jurul a 16 grade, iar a celor nocturne va fi de 5...6 grade.
In prima saptamana temporar va ploua, mai ales in intervalul 11-14 octombrie. Probabilitatea de ploaie va fi in creştere dupa data de 20 octombrie.
MOLDOVA
La inceputul intervalului media maximelor va fi de 14...15 grade, iar a minimelor de 4...5 grade. Apoi, vremea se va incalzi uşor pana in data de 12 octombrie şi astfel, media valorilor diurne va fi de 18...19 grade, iar a celor nocturne se va situa in jurul a 9 grade. Apoi, la sfarşitul primei saptamani, temperatura aerului va marca o scadere, pana la medii ale valorilor maxime de 15...16 grade şi ale minimelor in jurul a 7 grade. In a doua jumatate a intervalului vor fi uşoare variaţii termice, iar media regionala a valorilor diurne va fi de 15...17 grade şi a celor nocturne, de 6...7 grade.
Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai mare in zilele de 13 şi 14 octombrie.
DOBROGEA
Pana spre sfarşitul primei saptamani vremea se va incalzi uşor. La inceputul intervalului media maximelor va fi de 17...18 grade, iar a minimelor de 8...9 grade, iar in data de 13 octombrie, media valorilor diurne va fi de 20...21 de grade, iar a celor nocturne se va situa in jurul a 11 grade. Apoi, in zilele de 14 şi 15 octombrie, temperatura aerului va marca o scadere, pana la medii ale valorilor maxime de 16...17 grade şi ale minimelor in jurul a 9 grade, insa pana la sfarşitul intervalului nu vor mai fi variaţii semnificative.
Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai mare in jurul datei de 14 octombrie.
MUNTENIA
Pana in data de 13 octombrie temperaturile diurne vor fi in creştere, de la o medie a in jurul a 18 grade, la o medie regionala de 22 de grade. Apoi, pana la sfarşitul primei saptamani vremea se va raci, astfel ca media valorilor diurne va fi in jurul a 18 grade. In a doua saptamana vor fi uşoare variaţii ale temperaturilor maxime, iar media acestora va fi de 17...19 de grade. Temperaturile minime vor fi in creştere de la valori, in medie, de 5...6 grade la inceputul intervalului, la o medie in jurul a 8 grade in data de 13 octombrie. Dupa aceasta data, variaţiile minimelor termice vor fi nesemnificative, iar media regionala a acestora se va situa in jurul a 7 grade.
Probabilitatea de ploaie va fi mai mare in jurul datei de 13 octombrie.
OLTENIA
Temperaturile diurne vor fi in creştere pana in data de 13 octombrie, de la valori, in medie, in jurul a 18 grade, la medii de 21...22 de grade. La sfarşitul primei saptamani vremea se va raci uşor şi astfel, media maximelor va fi de 19...20 de grade. In a doua saptamana a intervalului variaţiile temperaturilor diurne nu vor fi semnificative, iar media acestora se va situa in jurul valorii de 18 grade. Pana in data de 13 octombrie, temperaturile nocturne vor fi in creştere de la valori, in medie, de 5...6 grade, la medii in jurul a 9 grade. La sfarşitul primei saptamani temperaturile minime vor fi in scadere uşoara, iar media regionala se va situa in jurul a 7 grade. In a doua saptamana variaţiile temperaturilor nocturne vor fi nesemnificative şi astfel, media acestora se va menţine in jurul valorii de 7 grade.
Probabilitatea de ploaie va fi redusa pe aproape tot parcursul intervalului.
LA MUNTE
La inceputul intervalului, media valorilor diurne va fi de 4...6 grade. Pana in data de 12 octombrie temperatura aerului va fi in creştere şi astfel, media valorilor maxime va fi de 9...10 grade. Pana in data de 14 octombrie, temperaturile diurne vor fi in scadere, iar media acestora va fi in jurul a 7 grade. In a doua jumatate a intervalului vor exista variaţii ale maximelor termice, media acestora insa va fi de 8...10 grade. Temperaturile minime vor fi in creştere de la valori, in medie, de -2...-1 grad la inceputul intervalului, la o medie in jurul a 3 grade in data de 13 octombrie. La sfarşitul primei saptamani minimele termice vor fi in scadere uşoara, pana la o medie in jurul a 1 grad. In a doua saptamana, temperaturile nocturne nu vor avea variaţii importante, iar media acestora va fi de 1...2 grade.
Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare in prima saptamana, mai ales in zilele de 13 şi 14 octombrie.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.