Teroristul de Oltenia de 17 ani, alias Omar al-Faruq de la Craiova... VIDEO

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 10.12.2015 13:57 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Procurorii  Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Structura Centrala  efectueaza cercetari fata de suspectul B. L. C. pentru  savarşirea infracţiunii de promovare a unui mesaj prin propaganda prev.de art.332 alin.4 din Legea nr.535/2004 – privind prevenirea şi combaterea terorismului.

In cauza,  exista suspiciunea rezonabila ca, incepand cu anul 2015, suspectul Boicea Luigi Constantin a promovat in mod sistematic, in public, doctrina radical islamista prin postarea in mediul on-line, prin intermediul unor reţele de socializare, a unor opinii, scrieri, imagini, inregistrari audio/video reprezentand activitaţi/acţiuni armate/violente şi de propaganda ale gruparii teroriste Statul Islamic (decapitari şi incendieri de persoane; execuţii prin impuşcare; mesaje radical-jihadiste ale liderilor unor grupari teroriste; mesaje de propaganda a Statului Islamic; promovarea ”SHARIA”), cu intenţia de a le face cunoscute şi a determina caştigarea de noi adepţi capabili sa recurga la savarşirea aceluiaşi gen de fapte ca cele a caror promovare prin propaganda a realizat-o.
Cu ocazia perchezitiei domiciliare au fost gasite si ridicate documente, materiale de propaganda islamista si sisteme informatice.In ianuarie 2015, Boicea Luigi Constantin a postat pe un blog un mesaj in care arata ca s-a convertit la islamism "dupa ce a descoperit adevarul", luandu-şi numele de Omar al-Faruq.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.