TIGARILE, mai periculoase ca TERORISTII!... MASINILE si PETURILE de PLASTIC nu polueaza! TIGARILE, DA!...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 05.06.2017 08:19 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Direcţia Generala Regionala a Finanţelor Publice Timişoara aduce la cunostinta contribuabililor interesati si cetatenilor, faptul ca, potrivit Legii nr. 201/2016 privind stabilirea conditiilor pentru fabricarea, prezentarea si vanzarea produselor din tutun si a produselor conexe si de modificare a Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea si combaterea efectelor consumului produselor din tutun, ulterior datei de 20.05.2017, conform art. 27 alin. (2) din lege, nu mai este permisa introducerea pe piata a urmatoarelor produse neconforme cu prevederile legale:
a) produsele din tutun fabricate sau puse in libera circulatie si etichetate in conformitate cu Legea nr. 349/2002 pentru prevenirea si combaterea efectelor consumului produselor din tutun, cu modificarile si completarile ulterioare, inainte de data intrarii in vigoare a Legii nr. 201/2016;
b) tigaretele electronice sau flacoanele de reumplere fabricate sau puse in libera circulatie inainte de 20 noiembrie 2016;
c) produsele din plante pentru fumat, fabricate sau puse in libera circulatie inainte de data intrarii in vigoare a Legii nr. 201/2016.

Nerespectarea obligatiilor de comercializare a tigaretelor si produselor din tutun neconforme cu noile reglementari legale constituie contraventii daca nu au fost savarsite in astfel de conditii incat sa fie considerate potrivit legii infractiuni si sunt sanctionate conform prevederilor art. 23 din lege.
Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor intra in competenta  Ministerului Sanatatii, Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor si Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.