Topul CARTITELOR ROSII din politica romaneasca

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 06.12.2015 15:30 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Ceea ce a facut Ion Iliescu şi haita care s-a strans in jurul lui dupa 1989 a fost sa reactiveze şi sa remodeleze o reţea sub acoperire, subversiva, cu ramificaţii economice, politice şi administrative.
Fostul spaţiu sovietic a devenit dupa 1989 o zona de razboi economic, ca o prelungire a razboiului rece.
Oamenii n-au disparut peste noapte, nu şi-au schimbat conştiinţa şi prietenii.
Pur şi simplu, s-au reorientat...
Iar Ion Iliescu a avut un rol major in aceasta reorientare postdecembrista.
Nu exista aproape nici o mare afacere in Romania şi nici un om mare de afaceri care sa nu aiba legatura cu sistemul subversiv construit dupa 1989.
Sistemul nu permite oricui sa evolueze economic şi politic.
Şi nu se poate evolua daca nu urmezi traseul mafiot al obedienţelor necesare, sub legamantul nescris al omertei.
Numai ca oamenii mint, dar banii spun intotdeauna adevarul.

Aşa ca dupa 1989, folosindu-se de metodele consacrate ale comunismului, s-a apelat la acelaşi tip de reţea de informatori, numiţi democratic agenţi sub acoperire, platiţi din buzunarele contribuabilului sarac şi cinstit...
Iar administraţia, politica şi economia a fost infestata de indivizi dependenţi economic şi uman de haita in care s-au intovaraşit.
Cel mai mare pericol dupa 1989, de care s-a temut şi Ion Iliescu şi explica multe din acţiunile lui, a fost ca cei din sistem s-au temut sa nu se intample ce s-a intamplat dupa 1945: adica sa nu existe un copac in Romania de care sa nu atarne un securist, turnator, informator sau nomenclaturist...

Dupa ce şi-a repus in drepturi haita, prin 1995, Ion Iliescu şi-a dat seama ca va fi nevoie sa demonstreze ca Romania se indreapta spre democraţie.
Şi aşa l-a scos din maneca larga a cartiţelor roşii pe preşedintele Emil Constantinescu.
Aşa a caştigat ”opoziţia” alegerile din 1996, cand Ion Iliescu a apelat la o campanie electorala opulenta, intr-o ţara saracita, ajunsa aproape la nivelul Botswanei...
Aşa a inceput era cartiţelor care au servit dupa 1989, cameleonic, obedient şi cu obstinaţie intru combaterea democraţiei şi intarirea puterii anticomuniste in Romania...

L-am numit, intr-un final, Topul CÂRTIŢELOR ROŞII din politica romaneasca...
Iniţial, l-am botezat Topul iezuiţilor roşii, dupa sensul mai popular al iezuitului, acela de om ipocrit, intrigant, viclean.
Mai poate fi catalogat şi ca topul cailor troieni, al cameleonilor, al anticomuniştilor de parada, fanfaronii de contrabanda, sifoanele sub acoperire, pesedişti sub acoperire, un fel de torţionari cu faţa umana, şobolanii roşii şi, cu siguranţa, poate fi completat de fiecare dintre dumneavoastra...

Topul CÂRTIŢELOR ROŞII din politica romaneasca

1. Emil Constantinescu

Fostul presedinte al Romaniei şi secretar PCR al Facultatii de Geologie a fost exact ce i-a trebuit lui Ion Iliescu şi structurii neo-comuniste aflata in subordinea lui pentru a prelua articulaţiile subterane economice şi sociale ale Romaniei.
Unul din ultimele gesturi facute in calitate de presedinte al Romaniei a fost gratierea lui Ion Coman, cel care condusese reprimarea revolutiei din 1989 la Timisoara (73 morţi).

2. Calin Popescu Tariceanu

Fost manechin, inginer la Consiliul National al Apelor, filiala Arges, inginer la Trustul de Constructii Industriale Bucuresti si asistent universitar la Facultatea de Hidrotehnica din Bucuresti, a rupt PNL inca din 1993, cu acel PNL-Aripa Tanara. Cu o avere estimata la peste 15 milioane de dolari, fostul presedinte al PNL a reuşit sa fie prim-ministru cu un guvern minoritar vreme de doi ani de zile, sprijinit parlamentar de PSD. La 10 martie 2014, Calin Popescu-Tariceanu a fost ales presedinte al Senatului Romaniei. Tot cu voturile... PSD.

3. Victor Ciorbea

Teoretic, este primul premier al Romaniei de dupa 1989 care nu a provenit dintr-o formatiune succesoare a Frontului Salvarii Nationale, ci din fosta opozitie anticomunista. Inainte de anul 1989 a fost judecator. In 1990 a devenit lider al sindicatului CNSLR. Fost presedinte al PNŢCD, senator pe listele Uniunii Social-Liberale, pe 15 mai 2014 a fost numit de PSD in functia de Avocat al Poporului.

4. Zoe Petre

Consilier prezidential pentru politica interna si externa in mandatul Emil Constantinescu, şef al Catedrei de Istorie Antica si Arheologie a Facultatii de Istorie, decan al Facultatii de Istorie din Bucuresti (1990-1996) si apoi de director al Scolii doctorale din cadrul aceleiasi facultati (din 2005). Fostul director de comunicare al campaniei prezidentiale a candidatului CDR s-a dovedit a fi de fapt o inverşunata susţinatoare a politicii de stanga şi a celor care au reprezentat-o politic dupa 1989. Un fel de Emil Constantinescu feminin şi mult mai versat. Şi-a angajat fiul, Dan Petre, ca director general la Institutul Diplomatic Roman.

5. Teodor Viorel Melescanu

Ministru de externe in perioada 1992-1996 in guvernul Vacaroiu din partea FDSN, din nou ministru de externe din 10 noiembrie 2014 pana in 18 noiembrie 2014, in guvernul Ponta. In perioada aprilie 2007–decembrie 2008 a fost ministru al apararii nationale in Guvernul Tariceanu (PNL). Director al Serviciului de Informatii Externe, fost candidat pentru alegerile prezidentiale din 2014, a fost senator de Prahova, pe listele PNL, membru al senatului in legislatura 1996-2000, ales pe listele PDSR, iar in 2004 a fost ales pe listele Aliantei D.A..
Intre anii 1978-1985, Teodor Melescanu a fost detasat ca secretar II la Misiunea Permanenta a Romaniei de pe langa Organizatia Natiunilor Unite si alte organizatii internationale de la Geneva.
Revine in Romania in anul 1985 in Centrala Ministerului Afacerilor Externe, indeplinind functiile de secretar I la Departamentul Securitate Internationala si Dezarmare (1985-1990).
Teodor Melescanu a fost si administratorul grupului Rompetrol, condus de Dinu Patriciu.

6. Andrei Marga

Fost ministru de externe al Romaniei in mai-august 2012, ministru al educatiei in 1997-2000, rector al Universitatii Babes-Bolyai din Cluj intre anii 1993-2004 si 2008-2012. Conform raportului publicat in data de 21 februarie 2014 de catre CNSAS, Andrei Marga a fost impreuna cu sotia sa Delia, informatori ai Securitatii Statului.
Fost presedinte al filialei Cluj a Asociatiei Studentilor Comunisti, Andrei Marga a fost unul din 75 tineri romani trimisi pentru o luna in vizita la familii americane din Statele Unite, si, in 1975, a fost beneficiarul unei burse de studii de un an in Germania Federala.
La propunerea partidului Conventia Democratica, a devenit ministru al Educatiei Nationale intre 5 decembrie 1997 si 28 decembrie 2000, in cabinetele Ciorbea, Vasile si Isarescu, din partea PNTCD.

7. Norica Nicolai

Membru al Parlamentului European din 2009, fiind aleasa pe lista PNL, Norica Nicolai a detinut functia de vicepresedinta a Subcomisiei pentru Securitate si Aparare (SEDE), a fost membra a Comisiei pentru afaceri externe (AFET), a Comisiei pentru drepturile femeii si egalitatea de gen (FEMM), precum si a Delegatiei la Comisia parlamentara de cooperare UE-Rusia.
Intre 1983-1991 a fost procuror la Procuratura Oltenita. In aceasta calitate ar fi savarsit unele abateri profesionale in urma carora a parasit in cele din urma magistratura.
In 1996 s-a inscris in PNTCD. Intre 1997-2000 a fost secretar de stat la Ministerul Muncii si Protectiei Sociale, in Guvernul Ciorbea.
In august 2000 a fost exclusa din PNTCD, alaturi de Alexandru Ciocalteu si Sorin Dumitriu. Cei trei semnasera o scrisoare prin care au anuntat ca il sprijina candidatura lui Theodor Stolojan pentru functia de presedinte al Romaniei. Pe 11 august 2000 a aderat la PNL.
Pe 26 aprilie 2006 o nepoata a Noricai Nicolai a fost surprinsa de camerele de luat vederi pe locul din plen al senatoarei, in timp ce se vota in Senatul Romaniei o lege aflata pe ordinea de zi.
Pe 17 decembrie 2007, a fost desemnata de Calin Popescu-Tariceanu pentru functia de ministru al justitiei, desemnare pe care presedintele Traian Basescu a refuzat sa o confirme.

8. Daniel Daianu

Mama era locotenent-colonel, iar tata colonel, documentarist, la Directia Securitatii Statului.
A indeplinit functia de ministru al finantelor intre anii 1997-1998 si de ministru adjunct al finantelor in 1992. A fost economist - sef al Bancii Nationale a Romaniei (BNR) in intervalul 1992-1997.
Intre aprilie 2013 si iunie 2014 a fost Prim-vicepresedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara.
Ȋn timpul regimului comunist al lui Nicolae Ceausescu, din 1976 pana ȋn septembrie 1978, Daniel Daianu a lucrat la Directia de Informatii Externe (DIE) a Departamentului Securitatii Statului (DSS). A iesit din DIE ȋn 1978, la cerere, devenind in deceniul urmator cunoscut pentru scrieri ȋmpotriva politicii economice a lui Ceausescu, care au fost evocate la Radio Europa Libera.
Ȋntre 1979 si 1990, Daniel Daianu a lucrat ca cercetator la Institututul de Economie Socialista.

9. Adrian Severin

Fost membru al Partidului Democrat, PDL, PSD.
A parasit PD, alaturi de alti fosti lideri ai partidului, dupa ce conducerea acestui partid a fost castigata de Traian Basescu. Intre 12 decembrie 1996 si 29 decembrie 1997 a detinut functia de ministru de externe al Romaniei. A pierdut postul de ministru de externe in urma unui scandal pe care l-a pornit cand a declarat ca detine o lista cu sefi de ziare si ziaristi care ar fi spioni, pe care insa nu a produs-o publicului niciodata.
Din septembrie 2005, Adrian Severin a fost euroobservator roman in Parlamentul European, pentru ca odata cu aderarea Romaniei la Uniunea Europeana sa devina europarlamentar. In cadrul Parlamentului European a fost presedinte al delegatiei socialiste romane din cadrul Grupului Socialist. Adrian Severin a fost deputat in Parlamentul Romaniei intre 1990-2008.
In martie 2011, Parlamentul European a deschis o ancheta oficiala pentru stabilirea vinovatiei in acuzatiile de coruptie care i s-au adus alaturi de alti doi parlamentari.
Ceilalti doi europarlamentari acuzati, Zoran Thaler, fost ministru sloven de externe si fostul ministru austriac de interne Ernst Strasser au demisionat imediat ce Sunday Times a dezvaluit scandalul.
Adrian Severin a refuzat sa demisioneze din Parlamentul European, desi Grupul Socialistilor Europeni, din care facea parte, i-a cerut acest lucru, grupul excluzandu-l in final din randurile sale.
Adrian Severin, ca la biografie: 1979 - Academia de Studii Economice si Business Universitary School - Londra - curs postuniversitar; 1980 - 1986 - Universitatea din Bucuresti - doctor in drept; 1978 - 1986 - consilier juridic la Institutul Roman de Consultanta ROMCONSULT; 1987 - 2004 - arbitru la diferite Curti de arbitraj; 1986 - 1991 - lector universitar - Academia de Studii Social-Politice si Universitatea  Bucuresti; 1991 - 1998 - conferentiar universitar - SNSPA...

10. Mugur Ciuvica

Fost consilier prezidential al presedintelui Emil Constantinescu, directorul de cabinet al Presedintelui Romaniei si Secretar General al Presedintiei. A fost, din 1991 pana in 2003, membru al Organizatiei Muncitoresti a PNTCD. Din 2003 pana in februarie 2005, a fost purtatorul de cuvant al Actiunii Populare. Din aprilie 2005, a ajuns presedintele asociatiei Grupul de Investigatii Politice (GIP), asociatie care are ca obiectiv analizarea si anchetarea oamenilor politici, precum si a institutiilor publice... (sursa informaţiilor: Wikipedia şi alte surse)

Evident, lista este deschisa. Cu siguranţa, sunt mult mai mulţi, chiar daca unii nu au fost foarte vizibili. Poţi adauga şi tu un nume la lista, dar numai cu explicaţiile de rigoare...

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.