Trafic de influenta la Energoconstructia

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 27.09.2012 12:25 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului DRAGOTONIU CONSTANTIN, director general, administrator şi preşedinte al Consiliului de administraţie al S.C. Energoconstrucţia - Filiala Bucureşti S.A.la data săvârşirii faptelor, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă.
În perioada 18 august - 4 septembrie 2012, inculpatul Dragotoniu Constantin, director general, administrator şi preşedinte al Consiliului de administraţie al S.C. Energoconstrucţia - Filiala Bucureşti S.A., a pretins de la reprezentantul unei societăţi comerciale (denunţător în cauză) suma de 60.000 euro, pentru a interveni pe lângă o persoană din conducerea S.C. Energoconstrucţia S.A. şi pentru a o determina să retragă o acţiune judecătorească aflată pe rolul instanţelor civile prin care S.C. Energoconstrucţia S.A. solicita anularea licitaţiei adjudecate de firma denunţătorului.
Inculpatul i-a comunicat denunţătorului că, în cazul în care nu va remite suma de bani solicitată, S.C. Energoconstrucţia S.A. va promova în instanţă toate acţiunile necesare pentru ca firma denunţătorului să nu câştige procesul şi să piardă bunurile mobile şi imobile aparţinând S.C. Energoconstrucţia S.A. - Sucursala Timişoara pe care le câştigase prin licitaţie publică.
La data de 4 septembrie 2012, inculpatul Dragotoniu Constantin a primit de la denunţător sumele de 11.000 euro şi 45.000 lei, reprezentând o primă din tranşă din banii solicitaţi iar procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante. La aceeaşi dată, Tribunalul Dolj a dispus arestarea preventivă a inculpatului Dragotoniu Constantin pe un termen de 29 de zile (comunicatul nr. 645/VIII/3 din data de 5 septembrie 2012).
Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Mehedinţi.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.