Traian Basescu a publicat contractul semnat de Gabriela Firea

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 18.03.2015 22:02 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Traian Basescu a postat mai multe imagini pe contul de facebook cu privire la contractul de imprumut intre Crescent, firma a fostei securitati si SC Media Casa Press SRL.

SC Media Casa Press SRL, spune Traian Basescu, este ”firma parte a trustului turnatorului Felix, administrata de doamna Firea. Sunt convins ca doamna Firea ne poate spune cand s-a rambursat imprumutul”.

Gabriela Firea:

"Am inţeles ca fostul preşedinte al Romaniei este in posesia unor informaţii potrivit carora aş fi girat, prin semnatura mea, acţiuni comerciale ilegale, in cadrul trustului Intact, atunci cand eram unul dintre managerii Diviziei de print. Ii adresez public rugamintea domnului Traian Basescu sa predea "dovezile" organelor de cercetare abilitate"

”In calitate de suspect intr-un dosar de ameninţare şi şantaj, instrumentat de Parchetul General, fostul preşedinte raspunde, ca şi in alte ocazii, cu petarda banilor fostei Securitaţi.

Imprumuturi intre societaţile comerciale aparţinand aceluiaşi trust s-au facut şi se vor mai face, potrivit legilor in vigoare, atat in domeniul presei, cat şi in alte ramuri economice. Totul este ca acestea sa respecte legile naţionale şi europene de contabilitate şi audit.

Trustul Intact, la care am lucrat, a fost verificat de nenumarate ori, din punct de vedere financiar-contabil, in timpul mandatelor lui Traian Basescu la Cotroceni. Posibile acţiuni comerciale ilegale ar fi fost descoperite şi sancţionate cu mult timp in urma.

Este pacat ca fostul preşedinte incearca acum sa confişte instituţiile de control ale statului şi trage concluzii fantasmagorice, cum ca aş fi girat acţiuni comerciale ilegale. Dar, aşa cum am inţeles, va raspunde şi pentru aceste calomnii, intr-un proces pe care a anunţat ca i-l intenteaza fondatorul trustului Intact, domnul Dan Voiculescu.

Cat priveşte afirmaţia domnului Traian Basescu referitoare la faptul ca m-aş fi prevalat, in aceste zile, de faptul ca urmeaza sa nasc, in scurt timp, il asigur ca nu am pozat niciodata in victima, am informat doar romanii ca voi participa la orice fel de audieri, in cazul in care voi fi solicitata, privind activitatea mea de manager in trustul Intact şi ca nu ma voi eschiva, nici macar in situaţia medicala in care ma aflu”.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.