Transalpina, inchis circulatiei publice. Vezi de ce!...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 06.07.2014 15:32 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania anunta participantii la trafic ca pe drumul national DN 67C  Transalpina, sectorul Bengesti - Sebes (km 0+000 - km 148+414), circulatia rutiera este deschisa doar intre localitatile Bengesti - Ranca (km 0+000- km 34+500).
 
Sectorul de drum national DN 67C Transalpina, cuprins intre km 34+500 (localitatea Ranca, judetul Gorj) si km 148+414 (localitatea Sebes, judeţul Alba) este inchis circulatiei publice pe toata perioada anului, din cauza nefinalizarii lucrarilor de constructie si a imposibilitaţii asigurarii conditiilor de siguranta a traficului rutier, interdictia fiind semnalizata prin indicatoare specifice, inca de la inceputul lucrarilor (2008).

Ordinul de incepere a execuţiei lucrarilor a fost emis in data de 22.09.2008, dar antreprenorul SC ROMSTRADE SRL nu a respectat termenul contractual de 18 luni prevazut.
Pe parcursul derularii contractului, antreprenorul nu a demonstrat ca are capacitatea tehnica de a finaliza lucrarile de modernizare in termenele stabilite.
In data de 05.10.2012 CNANDR SA a suspendat lucrarile.
In vederea rezilierii contractului de lucrari, CNADNR SA se afla in proces de evaluare a lucrarilor executate din punct de vedere cantitativ şi calitativ.
Astfel, CNADNR SA a angajat experţi pentru realizarea unui raport prin care sa se stabileasca eventualul prejudiciu cauzat de antreprenorul SC ROMSTRADE SRL, acest raport urmand a fi opozabil in acţiunea in instanţa care va fi demarata de catre Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania SA.
Avand in vedere faptul ca lucrarile au fost abandonate de constructorul SC ROMSTRADE SRL, neasigurandu-se in tot acest timp şi conservarea lucrarilor, in prezent se inregistreaza degradari ale structurii de rezistenţa a drumului, provocate de scurgerea necontrolata a apei provenite din precipitaţii şi din topirea zapezilor.
Aceste degradari pot constitui un potenţial pericol de cedare a drumului sub acţiunea traficului.

Sectorul de drum nu a fost echipat de catre constructorul SC ROMSTRADE SRL, cu elementele de siguranţa obligatorii: Parapeţi de siguranţa; Semnalizare verticala; Marcaj rutier.
Astfel, in cazul unor condiţii dificile meteo-rutiere, acest sector de drum prezinta un grad sporit de risc pentru toţi participanţii la trafic.
 
Dupa rezilierea contractului de executie a lucrarilor de modernizare a DN 67C incheiat cu antreprenorul SC ROMSTRADE SRL, CNADNR SA va organiza o procedura de achizitie publica pentru atribuirea contractului de lucrari ramase de executat.
Reluarea lucrarilor de modernizare a DN 67C se va face dupa finalizarea procedurilor de atribuire si semnarea contractului de executie.
Astfel, CNADNR SA va interveni pentru asigurarea siguranţei rutiere pe sectorul de drum naţional DN 67C Transalpina, de indata ce contractul va fi reziliat, independent de licitaţia privind atribuirea contractului de modernizare.
CNADNR SA se va adresa justitiei pentru recuperarea prejudiciilor cauzate de Romstrade SRL atat Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania SA, cat si mediului de afaceri din zona.
 
Conducatorii auto sunt rugati sa respecte semnalizarea rutiera instituita la capetele sectorului de drum restricţionat.
 In cazul producerii unor accidente rutiere pe acest sector de drum, km 34+500 (localitatea Ranca, judetul Gorj) si km 148+414 (localitatea Sebes, judeţul Alba), declarat inchis circulatiei publice, responsabilitatea aparţine in totalitate conducatorilor auto care se deplaseaza pe traseul mai sus mentionat, in conformitate cu prevederile legale.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.