Uite drona, nu e drona cu Ramona Manescu

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 13.02.2014 11:34 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Dupa ce a semnat Ordinul 8 din ianuarie 2014 privind stabilirea condiţiilor de operare in spaţiul aerian naţional a aeronavelor civile monitorizate fara pilot la bord, adica a dronelor, ministrul transporturilor, Ramona Manescu, a decis sa ceara reanalizarea lui.
Dupa numeroasele sesizari primite de la cluburi de aeromodelism şi alţi profesionişti care utilizeaza drone in scopuri comerciale (filmari), ministrul transporturilor a cerut de la experţii şi responsabilii din minister, soluţii la problemele ridicate.

Aşa ca subsecretarul de stat Constantin Matei, coordonator pe domeniul aviaţiei, va iniţia o serie de discuţii cu reprezentanţii asociaţiilor, pentru a asculta şi punctele lor de vedere şi a analiza consecinţele ordinului asupra activitaţii de aeromodelism.
"Cred ca aeromodelismul este un sport deosebit de nobil, ceea ce presupune o anumita distanţare faţa de reglementarea care vizeaza dronele ce executa misiuni tehnice. Consider ca acest lucru trebuie corectat", a declarat Ramona Manescu.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.