USL se lauda cu legea cainilor

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 10.09.2013 18:00 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Proiectul de lege cu privire la problema cainilor maidanezi a fost dezbatut in plenul Camerei Deputatilor si adoptat cu 266 de voturi pentru, 23 de voturi impotriva si 20 de abtineri, a anunţat USL.
 Varianta legii supusa votului a fost modificata luni de Comisiile Juridica si Administratie Publica, in sensul prelungirii perioadei de timp in care cainii din adaposturi pot fi adoptati ori revendicati de la 7 la 14 zile lucratoare.
„Cred ca am facut un lucru bun si eficient, noi am pus in acord legea cu decizia Curtii Constitutionale si am tinut cont si de ce au spus reprezentantii administratiei locale si ai organizatiilor neguvernamentale“, a declarat Bogdan Ciuca, presedintele Comisiei Juridice din Camera Deputatilor.
Noua lege a maidanezilor prevede ca patrupedele recuperate de pe strada, in functie de zona in care au fost gasite, sa fie duse la adaposturile pentru animale ale fiecarei primarii.
In decursul primelor 7 zile, cainii pot fi revendicati de stapanii care i-au pierdut, urmand ca in urmatoarele 7 zile lucratoare acestia sa fie dati spre adoptie.
In cazul in care in decursul celor 14 zile de la momentul capturarii maidanezilor acestia nu sunt revendicati sau adoptati, autoritatile locale pot actiona in sensul eutanasierii.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.