Va fi ceva mai frig de Ziua UNIRII si de Ziua lui Nicolae CEAUSESCU. Vezi ce spun METEOROLOGII despre fiecare REGIUNE!....

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 22.01.2018 14:16 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

ESTIMAREA EVOLUTIEI VALORILOR TERMICE SI A PRECIPITATIILOR IN INTERVALUL 22 IANUARIE-04 FEBRUARIE 2018

Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.
BANAT
In primele 3 zile de prognoza valorile termice diurne vor fi in limite normale pentru aceasta perioada, iar media lor va fi de 2...3 grade. Pana la inceputul lunii februarie vremea va fi in general in incalzire, iar temperaturile maxime, mai ridicate decat in mod obişnuit, vor ajunge, in medie, pana la 10...11 grade. In ultimele zile din interval se va resimţi o scadere treptata a temperaturilor, cu aproximativ 3...4 grade. Temperaturile nocturne vor fi in scadere pana in jurul datei de 24 ianuarie, cand media pe intreaga regiune va fi de -6 grade, apoi vor creşte, iar din data de 31 ianuarie vor predomina valorile pozitive. O uşoara scadere a temperaturilor minime se va produce in ultimele nopţi din intervalul de prognoza.
Va ninge izolat la inceputul intervalului, apoi, pana la sfarşitul primei saptamani condiţiile de precipitaţii vor fi reduse. In cea de a doua saptamana probabilitatea ca trecator şi in general slab cantitativ sa ploua va fi in creştere.
CRISANA
Dupa trei zile in care temperaturile maxime se vor menţine apropiate de cele specifice acestei perioade, iar media lor va fi de 2 grade, vremea va intra intr-un proces de incalzire treptata, pana in data de 1 februarie, cand media maximelor termice va ajunge la 10 grade şi va fi mult mai cald decat in mod normal la aceasta data. In urmatoarele zile se va raci uşor, dar pana la sfarşitul intervalului de prognoza media maximelor diurne pe intreaga regiune nu va mai cobori sub 6 grade. Minimele nocturne vor scadea in primele zile pana la o medie de -7 grade, in dimineaţa zilei de 24 ianuarie, apoi se va incalzi, iar cele mai calde nopţi vor fi cele de la inceputul lunii februarie. Dupa data de 3 februarie se va racori şi vor fi din nou temperaturi minime negative.
Probabilitatea de precipitaţii va fi redusa in prima saptamana, dar va creşte in cea de a doua, iar cantitaţile de apa vor fi in general slabe.
TRANSILVANIA
In primele 3 zile de prognoza media temperaturilor maxime va fi intre -2 şi 0 grade, apoi va creşte, astfel ca la inceputul lunii februarie va ajunge sa se situeze in jurul valorii de 8 grade. Intre 2 şi 4 februarie regimul termic diurn va fi in scadere, cu aproximativ 4 grade. Media temperaturilor nocturne se va menţine sub pragul de ingheţ pe tot parcursul celor doua saptamani. Cele mai mici valori se vor inregistra in dimineţile de 24 şi de 25 ianuarie cand va fi ger in cea mai mare parte a regiunii, iar minimele termice vor avea o medie in jurul a -13 grade.
Probabilitatea de precipitaţii va fi mai mare la inceputul intervalului de prognoza şi dupa data de 28 ianuarie, dar cantitaţile de apa vor fi in general slabe.
MARAMURES
Pana in data de 24 ianuarie temperaturile maxime nu vor avea variaţii semnificative, iar media lor se va situa in jurul valorii de 1 grad, minimele insa vor scadea pana la o medie de -10 grade şi va fi ger. In intervalul 25 ianuarie - 2 februarie se va incalzi treptat, astfel ca media temperaturilor diurne va ajunge la 7...8 grade, iar a minimelor la 0...1 grad. In ultimele zile de prognoza se estimeaza o scadere a valorilor termice cu 2...3 grade.
Probabilitatea pentru precipitaţii, in general slabe cantitativ, va fi mai mare intre 28 ianuarie şi 4 februarie.
MOLDOVA
Vremea va fi rece in primele zile de prognoza, cu o medie a temperaturilor maxime cuprinsa intre -2 şi 0 grade şi a minimelor intre -13 şi -3 grade, cu cele mai scazute valori in dimineţile de 24 şi de 25 ianuarie, cand va fi ger in cea mai mare parte a regiunii. In continuare, pana in data de 2 februarie se va incalzi considerabil, astfel ca media maximelor va ajunge la 8 grade, iar a minimelor la 0...1 grad. In zilele de 3 şi de 4 februarie se va raci uşor.
Vor fi precipitaţii, in general slabe cantitativ, in ziua de 22 februarie şi din nou, trecator, in cea de a doua saptamana de prognoza.
DOBROGEA
Vremea se va raci pana in data de 24 februarie, cand media temperaturilor diurne va atinge -2 grade, iar a celor nocturne -8 grade. Va urma o perioada de incalzire semnificativa, iar cel mai cald va fi in primele zile ale lunii februarie cand, in medie, maximele termice vor atinge 10...11 grade, iar minimele 3...4 grade. In ultimele zile de prognoza valorile termice vor scadea uşor.
Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicata la inceputul şi la sfarşitul intervalului.
MUNTENIA
Dupa o uşoara scadere a valorilor termice diurne, in primele 3 zile de prognoza, vremea se va incalzi semnificativ, iar cele mai ridicate medii se vor atinge in jurul datei de 2 februarie, cand vor fi 10...11 grade. In ultimele doua zile regimul termic diurn va fi in scadere uşoara. Evoluţia temperaturilor minime va fi asemanatoare, cele mai reci nopţi vor fi intre 24 şi 26 ianuarie, cand media se va situa in jurul valorii de -9 grade şi pe arii restranse va fi ger, iar cele mai calde, intre 2 şi 4 februarie cand media va fi uşor pozitiva.
Vor fi precipitaţii in prima zi de prognoza şi din nou din data de 2 februarie. In restul intervalului condiţiile vor fi reduse.
OLTENIA
In prima zi de prognoza media temperaturilor maxime va fi de 4 grade, apoi va scadea pana la 1 grad in data de 24 ianuarie. Ulterior se va incalzi, astfel ca pana la sfarşitul lunii ianuarie se va ajunge la o medie pe intreaga regiune de 9 grade. In primele zile din luna februarie nu vor mai fi variaţii termice diurne semnificative. Nopţile vor fi reci, cu temperaturi, in general, sub pragul de ingheţ, iar cel mai frig va fi intre 24 şi 26 ianuarie, cand media minimelor termice se va situa in jurul valorii de -8 grade.
Probabilitatea mai mare de precipitaţii va fi in prima şi in ultimele trei zile de prognoza.
LA MUNTE
Vremea va fi rece, mai ales in primele trei zile, cand media temperaturilor maxime va fi de -5 grade, iar a minimelor se va situa intre -13 şi -8 grade şi nopţile vor fi geroase. Din data de 25 ianuarie se va incalzi treptat, iar pana la finalul intervalului de prognoza media temperaturilor diurne va oscila intre -1 şi 2 grade, iar a celor nocturne intre -10 şi -4 grade.
Temporar vor fi precipitaţii mai ales sub forma de ninsoare, pe arii mai extinse la inceputul intervalului şi in primele zile din luna februarie.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.