E PORTOCALIE treaba. VAL de CALDURA peste ROMANIA!... Vezi ce spun METEOROLOGII

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 27.06.2017 16:55 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Administraţia Naţionala de Meteorologie a emis avertizare meteorologica de COD GALBEN şi COD PORTOCALIU de val de caldura şi disconfort termic.

COD GALBEN

In cursul zilei de miercuri (28 iunie) in Banat, Crisana, sudul Olteniei, sud-vestul Munteniei şi local in Transilvania, valul de caldura se va extinde, iar disconfortul termic va fi in accentuare. Indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge pe arii relativ extinse pragul critic de 80 de unitati şi local il va depaşi uşor. Temperaturile maxime se vor situa frecvent intre 33 şi 36 de grade, iar minimele nocturne vor fi de peste 20 de grade.
Instabilitatea atmosferica va fi accentuata in cursul zilei de marti (27 iunie) in jumatatea de sud-est a ţarii, iar miercuri (28 iunie), pe arii restranse, mai ales la munte, in est şi sud-est. Astfel, vor fi intervale de timp cu averse torenţiale, frecvente descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului cu aspect de vijelie şi caderi de grindina.

COD GALBEN

In cursul zilei de joi, 29 iunie, valul de caldura se va intensifica si va cuprinde cea mai mare parte a tarii. Disconfortul termic va fi accentuat - indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pe arii relativ extinse pragul critic de 80 de unitati. Se vor inregistra frecvent temperaturi maxime de 34...36 de grade, iar minimele nocturne se vor situa in general peste 20 de grade, indeosebi in regiunile extracarpatice.

COD PORTOCALIU

In judeţele Dolj, Olt şi Teleorman şi in zona joasa de relief a judeţelor Caraş-Severin şi Mehedinţi se vor atinge local maxime termice de 37...39 de grade şi pe arii restranse de 40 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.
In regiunile nord-vestice şi nordice, precum şi la munte, mai ales in orele serii şi ale nopţii, instabilitatea atmosferica se va accentua şi se vor semnala averse torenţiale, frecvente descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului cu aspect de vijelie şi caderi de grindina.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.