V-ati inselat, ba, cand l-ati votat pe Iohannis presedinte!... E mai rau ca Basescu!...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 17.07.2015 13:03 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Declaraţiile Zilei

Klaus Iohannis:

”Punerea in aplicare a noului Cod fiscal ar genera implicatii majore la nivelul construcţiei bugetare pentru anii urmatori din perspectiva obiectivului de menţinere a consolidarii fiscale. Conform evaluarilor Comisiei Europene şi Fondului Monetar Internaţional, punerea in aplicare a noului Cod fiscal atrage, in mod evident, ratarea obiectivului bugetar pe termen mediu (MTO), respectiv: deficit structural de 1% din PIB şi deficit bugetar ESA de 1,2% din PIB, conform Programului de Convergenţa şi Strategiei Fiscal-bugetare. O asemenea dinamica denota instabilitate in abordarea fiscal-bugetara: de la deficite mari se trece la deficite mici, apoi din nou la deficite mari etc.
In absenta unei ajustari negative de mare amploare pe latura cheltuielilor, cadrul fiscal-bugetar preconizat va fi incompatibil cu mentinerea procesului de consolidare fiscala si cu respectarea obiectivului bugetar pe termen mediu asumat de Guvern prin documentele oficiale de politica economica, respectiv prin Strategia Fiscal-bugetara 2015-2017 si prin Programul de Convergenta 2015 - 2018. Cu alte cuvinte, prin noul Cod fiscal se va inregistra o abatere semnificativa de la cadrul de stabilitate şi predictibilitate asumat prin tratatele europene şi legislaţia interna. In acest sens, se cuvine a fi subliniata diferenţa majora dintre un deficit bugetar neintenţionat, ca efect al unei dinamici economice nefavorabile, şi un deficit bugetar deliberat, aşa cum este cazul scenariului actual de politica fiscal-bugetara”.

Victor Ponta:

”Decizia Domnului Klaus Iohannis de a respinge noul Cod Fiscal ( agreat si laudat de mediul de afaceri , votat in unanimitate de Parlament, asteptat de societatea romaneasca in ansamblu nu doar pentru ca readuce cota de TVA la 19% ci pentru ca garanteaza dezvoltarea economica si sociala a tarii ) are doar doua posibile explicatii :
1- este o decizie pur politica de blocare a activitatii economice a Guvernului si a tarii cu orice cost ( ceea ce facea si Traian Basescu indiferent la consecintele negative)
2 - este o decizie luata in afara Romaniei si impotriva intereselor Romaniei pe care Dl Iohannis trebuie sa o aplice cu orice risc ( ceea ce nici macar Traian Basescu nu ar fi facut vreodata)!
Indiferent care din cele doua variante e cea reala oricum pt romani este cea mai proasta veste posibila ( iar pentru cei care au votat in Noiembrie cel mai clar semn ca au fost inselati).
Vestea buna este ca azi putem consemna finalul oricarei iluzii despre noul PNL ( mai slugarnic si mai neserios chiar si decat vechiul PDL) - dupa ce au spus cat de bun e Codul Fiscal care este de fapt liberal, dupa ce au pus in programul lor de guvernare cota de 19% ca baza (amendamentul a fost al lor in Comisia de buget) si dupa ce au votat in unanimitate in urma cu trei saptamani in Camera Deputatilor proiectul - acum vor spune ca are dreptate Iohannis si Codul Fiscal e foarte prost!!! E clar ca noul PNL este condus de reprezentanti nu doar slugarnici si ticalosi, ci de-a dreptul niste moluste politice! Se vor sinucide jalnic - Sa le fie tarana politica usoara!”

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.