NU va luati dupa PSD!... Veteranii sunt in continuare scutiti de la plata taxelor si impozitelor locale

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 03.08.2016 16:17 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Dialogul Zilei

Cu purtatorul de cuvant al Guvernului, Liviu Iolu:

Reporter: Exista foarte multe interpretari cu privire la taxele pe care ar trebui sau nu sa le plateasca veteranii de razboi. Puteţi sa ne spuneţi ce raspuns oficial aţi primit, pana la urma, de la Ministerul de Finanţe? Pentru ca oamenii spun ca s-au trezit cu notificari de la administraţiile fiscale, ca au de plata.
Liviu Iolu: Ministerul de Finanţe - şi o sa vina cu completari, evident - ne-a transmis ca veteranii sunt in continuare scutiţi de la plata taxelor şi impozitelor locale, precum cele menţionate in articolele de presa. Aceasta scutire nu se mai aplica pentru bunurile comune ale familiilor, ci doar pentru bunurile sau cota parte deţinuta de persoanele care au luptat in razboi, in teatrele de operaţii, etc. Nu s-a facut o modificare legislativa, pentru ca am vazut şi aceasta abordare. Doar este lamurita printr-o hotarare de guvern definiţia bunului aflat in coproprietate. Aşadar, exista aceasta menţiune in Codul Fiscal actual, Cod Fiscal dezbatut in Parlament pentru foarte mult timp şi in care nu s-au operat modificari.
Reporter: Deci, pana la urma, sotia veteranului plateste parte a impozitului, sa inteleg?
Liviu Iolu: Deci nu exista nici o alta modificare decat... sunt reguli care au fost si pana acum. Nu s-a schimbat nimic, practic.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.