Victor Ponta e dezamagit de justitie

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 30.01.2012 14:36 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat luni, 30 ianuarie, la doi ani de închisoare pe fostul premier Adrian Năstase în dosarul Trofeul calităţii, dar decizia poate fi atacată cu recurs.

Fostul premier Adrian Nastase a fost acuzat de DNA ca, in 2004, a camuflat strangerea de fonduri pentru campania sa electorala prin initierea manifestarii "Trofeul calitatii in constructii", care a fost organizata de catre Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC), iar taxele de participare incasate (peste 1,6 milioane de euro) au ajuns la patru companii controlate de doi dintre apropiatii familiei Nastase. De aici, banii au plecat, mai departe, spre o firma care a prestat diverse servicii in campania prezidentiala a liderului social-democrat.

Organizatoarea simpozionului incriminat a fost Irina Jianu, inspectorul general al Inspectoratului de Stat in Constructii, functie in care a fost numita ca urmare a relatiilor la nivel inalt pe care le avea in PSD, sustin anchetatorii. Taxele de participare au fost de cinci milioane de lei vechi pentru persoanele fizice (circa 125 de euro pe cap de participant) si 15 milioane de lei vechi (aproape 400 de euro pe atunci) pentru cele juridice. In total, s-a strans suma de 67,4 miliarde de lei vechi.
In total, ISC ar fi fost prejudiciat cu aproape 70 de miliarde de lei vechi (echivalentul a aproximativ 1,75 milioane de euro).

 

Victor Ponta, preşedinte PSD: Personal, sunt dezamăgit de acest verdict. Cunosc dosarul şi ştiu cât de multe presiuni politice s-au făcut în construcţia sa.
Sunt însă convins că domnul Năstase va face recurs, şi cu acest prilej îşi va putea demonstra nevinovăţia. Până la un verdict definitiv, nu vreau să comentez mai mult. Şi cred că nu este cazul ca noi, politicienii, să comentăm prea mult un verdict înainte ca el să fie definitiv.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.