Victor Ponta pentru puscariasi: 2 milioane de lei pentru reparatii, igienizare, saltele si paturi!....

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 18.03.2015 14:06 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Guvernul a aprobat, printr-o Hotarare, suplimentarea bugetului Ministerului Justiţiei pe anul 2015 cu suma de 2 milioane de lei, pentru Administraţia Naţionala a Penitenciarelor, din Fondul de rezerva bugetara la dispoziţia Guvernului.
Fondurile alocate suplimentar sunt destinate imbunataţirii condiţiilor din penitenciare şi finanţarii unor studii de prefezabilitate, etapa iniţiala in demersul de creştere a capacitaţii de cazare a sistemului penitenciar prin construirea de doua noi penitenciare la Caracal şi Berceni.
Astfel, fondurile vor fi distribuite dupa cum urmeaza:
• 1 milion lei pentru imbunataţirea condiţiilor de detenţie: finanţarea unor lucrari de reparaţii, igienizare, achiziţionarea de saltele, paturi, etc.
• 500.000 lei pentru studiul de prefezabilitate pentru noul penitenciar de la Caracal;
• 500.000 lei pentru studiul de prefezabilitate pentru noul penitenciar de la Berceni.
Noile penitenciare de la Caracal şi Berceni vor fi construite prin valorificarea unor imobile preluate de catre Administraţia Naţionala a Penitenciarelor.
Suplimentarea fondurilor bugetare are caracter de urgenţa avand in vedere ca bugetul aprobat iniţial Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor in baza Legii bugetului de stat pe anul 2015 nu acoperea necesarul real de fonduri al sistemului penitenciar.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.