Video: Autocar romanesc, intr-o prapastie din Muntenegru

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 25.06.2013 18:52 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Ministerul român de Externe informează că un autocar cu turişti s-a prăbuşit într-o prăpastie de 30 de metri din Muntenegru, iar din primele cercetări "se pare că printre victimele accidentului se află şi cetăţeni români".
Cel putin 16 persoane au murit şi alte 30 au fost rănite în Muntenegru într-un accident de autocar, cu număr de înmatriculare de România, care s-a răsturnat într-o prăpastie.
Autocarul avea 46 de pasageri, era înmatriculat în România şi era condus de un şofer român. Acesta a pierdut controlul autocarului care a căzut într-o râpă, informează postul tv muntenegrean RTCG (VIDEO).
Accidentul s-a produs la Grlo, pe o şosea montană, la circa 30 de kilometri nord de capitala Podgorica.
Autocarul a derapat pe un pod, în apropiere de mănăstirea Moraca, şi s-a prăbuşit într-o prăpastie.

***

În cursul zilei de 25 iunie, au fost anunţate rudele celor doi soţi decedaţi în accidentul de la Muntenegru. Victimele au 68 de ani şi sunt din Timişoara.

***

Printr-o şedinţă extraordinară a Guvernului, s-a hotărât declararea zilei de 26 iunie 2013 ca zi de doliu naţional pe teritoriul României, în urma tragediei din Muntenegru.
În baza acestei hotărârii de guvern trebuie ca, în cursul zilei de 26 iunie, instituţiile şi autorităţile publice centrale şi locale să arboreze Drapelul României în bernă.
De asemenea, Drapelul se va arbora în bernă la sediile partidelor politice, sindicate, la trecerile frontierei, pavilionul navelor.
Şi, tot în baza legii şi a hotărârii de guvern, posturile naţionale de radio şi de televiziune şi instituţiile de cultură îşi vor adapta programul în mod corespunzător.

***

La data de 24.06.2013 a fost înregistrat pe rolul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie procesul-verbal de sesizare din oficiu, cu privire la săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă în formă calificată, constând în aceea că, în cursul zilei de 23.06.2013, un conducător auto, angajat al unei agenţii de turism, în timp ce conducea un autocar la bordul căruia se aflau 47 de cetăţeni români, pe coasta muntenegreană, pe drumul Podgorica-Kola, la ieşirea dintr-un tunel, a părăsit partea carosabilă şi s-a prăbuşit într-o prăpastie. În urma accidentului a rezultat decesul a 18 persoane şi rănirea altor 29 de persoane, cetăţeni români.
 În cauză se efectuează acte premergătoare în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare a celor implicaţi.
 În acest sens, procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică au procedat la audierea reprezentanţilor operatorului de turism care a organizat excursia, precum şi ai societăţii care a asigurat transportul.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.