Vine iarna in Romania! De unde incepe?...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 25.11.2013 15:58 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

In intervalul 25 noiembrie, ora 02 – 28 noiembrie, ora 08, Administratia Nationala de Meteorologie anunta ca vremea se va raci accentuat, temperaturile vor scadea cu aproximativ 5 grade sub mediile climatologice ale perioadei, minimele nocturne vor deveni exclusiv negative, cu cele mai scazute valori, in jurul a -10 grade Celsius in estul Transilvaniei.
In a doua parte a noptii de duminica spre luni si in cursul zilei de luni 25 noiembrie, precipitatiile se vor transforma in lapovita si ninsoare in toate masivele montane, iar pe parcursul zilei de luni si in regiunile vestice, nordice si centrale.
In Carpatii Meridionali si Orientali, cantitatile de apa vor depasi pe arii restranse 20 l/mp.
La munte si trecator in nordul Moldovei, viteza vantului la rafala va depasi 70...80 km/h, viscolind ninsoarea.
Intensificari temporare ale vantului vor fi si in celelalte regiuni, cu precadere in cele estice si sud-estice, unde se vor atinge 55-65 km/h.
Marti, 26 noiembrie, si miercuri, 27 noiembrie, va mai ninge in sud-vestul si local in sudul  tarii.

COD GALBEN

 

In intervalul mentionat, in zona montana, iar in a doua parte a zilei de luni si in Maramures, nordul Crisanei si al Moldovei si local in Transilvania, vor predomina ninsorile.

In aceste zone cantitatile de apa vor cumula pe arii restranse 15...20 l/mp si izolat vor depasi 30 l/mp.

Vantul va avea intensificari locale in majoritatea regiunilor, cu rafale mai puternice, de 70...80 km/h, la munte si trecator in nordul Moldovei, unde ninsoarea va fi viscolita.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.