Viza pentru SUA, rata de respingere de 22,4 % in 2011

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 04.01.2012 17:01 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Ministerul Afacerilor Externe şi Ambasada SUA la Bucureşti au derulat în parteneriat, în perioada noiembrie - decembrie 2011, a doua etapă a campaniei de informare publică 'Viză pentru SUA',în sprijinul cetăţenilor interesaţi de solicitarea unei vize temporare pentru Statele Unite.

Obiectivul campaniei a fost o mai bună informare a cetăţenilor potenţial solicitanţi de viză pentru Statele Unite despre procedura corectă prin care pot aplica pentru viză. În ceea ce priveşte obiectivele pe termen lung, printre acestea se numără reducerea ratei de respingere a solicitărilor de vize temporare americane, de natură să faciliteze accederea României în programul 'Visa Waiver', care va permite cetăţenilor români să călătorească în SUA fără a mai fi nevoie să solicite în prealabil o viză. Mesajul transmis de campania de informare a completat demersurile MAE şi ale altor autorităţi din România, fiind orientat spre creşterea gradului de autoevaluare de către fiecare cetăţean român solicitant de viză a măsurii în care situaţia sa personală corespunde criteriilor de obţinere a unei vize.

Toate componentele campaniei 'Viză pentru SUA' vor rămâne accesibile şi pot fi descărcate de pe site-ul MAE, din cadrul secţiunii 'Viză pentru SUA': http://www.mae.ro/viza-pentru-sua.

Conform ultimelor date transmise de ambasada SUA la sfârşitul anului 2011, rata de respingere, care în 2011 este de 22,4 %, confirmă tendinţa descendentă, din ultimii ani (26,3% în 2009, 24,8% în 2010), a acestui indicator esenţial pentru accesul României în programul Visa Waiver. MAE apreciază că scăderea ratei, în special în contextul dificil al crizei economice şi financiare, reprezintă şi un rezultat al campaniei de informare publică, derulată de MAE şi Ambasada SUA în anul 2010.

MAE aşteaptă cu încredere rezultatele procesului legislativ în curs, din SUA, de modificare a criteriilor de acces în programul Visa Waiver, în condiţiile în care pragul actual de 3% al ratei de refuz al solicitărilor de viză este, în mod obiectiv, extrem de dificil de atins.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.