Vrei sa emigrezi in America? Vezi cum....

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 01.10.2014 10:44 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Programul de imigrare Diversity Visa pune la dispozitia persoanelor care indeplinesc cerinte simple, dar stricte, de calificare, vize de rezidenta permanenta in Statele Unite.  
Romania se afla printre tarile participante la programul DV-2016.
Inregistrarile pentru programul DV-2016 trebuie transmise electronic in perioada care incepe miercuri, 1 octombrie 2014 la ora 12:00 PM ora de vara a Coastei de Est (GMT-4) si se incheie luni, 3 noiembrie 2014 la ora 12:00 PM ora de iarna a Coastei de Est (GMT-5).  
Solicitantii pot accesa formularul electronic E-DV la adresa www.dvlottery.state.gov numai in perioada de inregistrare.  
Solicitantii sunt sfatuiti sa nu astepte pana in ultima saptamana a perioadei de inregistrare pentru a se inregistra.  
Numarul mare de inregistrari simultane poate duce la intarzieri la conectarea online.  
Nici o inregistrare online sau pe hartie nu va fi acceptata dupa orele 12:00 PM, ora de iarna a Coastei de Est (GMT-5) a zilei de 3 noiembrie 2014.  
Daca trimiteti mai mult de o inregistrare de persoana veti fi descalificati.
Participarea la program este GRATUITA.  
Guvernul SUA nu angajeaza consultanti sau servicii particulare externe pentru a opera programul DV.  
Orice intermediari sau alte persoane care ofera asistenta pentru a pregati o cerere de participare o fac fara autorizarea sau consimtamantul Guvernului SUA.
Cerintele de calificare presupun ca solicitantul sa indeplineasca atat conditia de a fi nascut intr-o tara care participa la program, cat si criteriul educational, adica sa fie absolvent de liceu, cu diploma de bacalaureat sau in ultimii cinci ani sa fi lucrat cel putin doi ani intr-o meserie eligibila.  
Pentru determinarea calificarii pe baza experientei in munca se va folosi baza de date O*NET OnLine (http://www.onetonline.org) a Departamentului Muncii al SUA.
Inainte de a trimite o inregistrare la programul DV-2016, aplicantii sunt rugati sa consulte instructiunile detaliate ale programului care se gasesc pe pagina de internet a Ambasadei Statelor Unite Diversity Visas la http://romania.usembassy.gov/visas/diversity.html, precum si pe pagina de internet a Departamentului de Stat la http://travel.state.gov/content/visas/english/immigrate/diversity-visa/instructions.html.
Solicitarile care se califica vor fi selectionate in mod aleatoriu de un computer.  
Toti participantii la program pot sa verifice statutul solicitarii lor pe pagina de internet E-DV la www.dvlottery.state.gov la sectiunea Entrant Status Check, pe baza numarului de confirmare, incepand cu data de 5 mai 2015.  
Aceasta va fi singura modalitate prin care castigatorii din cadrul programului de loterie vor fi instiintati despre selectionarea lor in programul DV-2016.
Pentru informaţii mai multe se poate vizita pagina Intrebari frecvente #22 la http://travel.state.gov/content/dam/visas/DV-2016-Instructions-Translations/DV_2016_Instructions_English.pdf pentru mai multe informatii despre procesul de selectie si despre posibilele fraude legate de acest program.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.