VREME DEOSEBIT de CALDA pentru NOIEMBRIE. Vezi ce spun METEOROLOGII despre fiecare REGIUNE!...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 13.11.2017 16:20 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

ESTIMAREA EVOLUTIEI VALORILOR TERMICE SI A PRECIPITATIILOR IN INTERVALUL 13 NOIEMBRIE – 26 NOIEMBRIE 2017
Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.
BANAT
In prima zi de prognoza vremea va fi deosebit de calda pentru aceasta perioada, cu o medie a maximelor termice de 16 grade. In urmatoarele doua zile valorile termice diurne vor scadea cu aproximativ 7...8 grade, apoi, pana in data de 20 noiembrie nu vor mai avea modificari semnificative, iar media lor va fi in jurul valorii de 10 gade. Ulterior, vremea se va raci treptat, astfel ca temperaturile maxime vor atinge, in medie, 8 grade la sfarşitul intervalului. Valorile termice nocturne vor avea o evoluţie asemanatoare, iar media lor va fi de 8...9 grade la inceputul intervalului de prognoza şi 1 grad la finalul acestuia.
Trecator vor fi posibile ploi slabe, aproape zilnic.
CRISANA
Valorile termice diurne se vor situa, in prima zi, peste cele normale la aceasta data, iar media lor va fi de 16 grade. In data de 14 noiembrie se va raci accentuat, apoi, pana in 20 noiembrie nu vor mai fi variaţii semnificative, iar media maximelor termice va fi de 9...11 grade. In zilele care vor urma, se va resimţi o noua scadere de temperatua, astfel ca in ultima zi de prognoza media maximelor termice va ajunge la 6...7 grade. Vor scadea şi minimele termice, de la o medie de 8 grade in prima zi, pana la 0 grade la finalul intervalului de prognoza.
Probabilitatea de ploaie va fi mai mare in 13 noiembrie şi dupa data de 19 noiembrie.
TRANSILVANIA
Media temperaturilor diurne va scadea de la 16 grade in prima zi, pana la 8 grade in data de 15 noiembrie. In ziua urmatoare va creşte cu 2 grade, apoi va reveni la 8 grade, nivel la care se va menţine şi in urmatoarele 3 zile. Intre 21 şi 26 noiembrie se va resimţi o noua scadere a valorilor termice, cu aproximativ 2 grade. Temperaturile minime vor fi şi ele in scadere, media lor va fi pozitiva pana in jurul datei de 18 noiembrie, apoi va cobori sub pragul ingheţului, iar in ultimele doua zile va atinge -2 grade.
Pe arii restranse vor fi posibile ploi slabe aproape in fiecare zi.
MARAMURES
In prima zi de prognoza vremea va fi calda pentru aceasta data, cu o medie a valorilor maxime de temperatura de 14...15 grade, iar a minimelor de 6 grade. Ulterior vremea va intra intr-un proces de racire treptata, astfel ca in ultimele zile de prognoza maximele termice vor fi in medie de 6 grade, iar minimele se vor situa in jurul valorii de 0 grade.
Local vor fi ploi slabe, trecatoare, mai ales in primele doua zile ale intervalului şi dupa data de 19 noiembrie.
MOLDOVA

Vremea va fi mult mai calda decat in mod normal la inceputul primei saptamani, apoi se va raci semnificativ, media temperaturilor maxime coborand spre 8 grade in data de 14 noiembrie. Apoi va continua sa se raceasca uşor. Temperaturile minime vor creşte de la o medie de 4 grade in prima zi a intervalului, pana la 6...7 grade in data de 14 noiembrie, apoi vor scadea, astfel ca in 19 noiembrie media lor va fi in jurul valorii de -1 grad. Intre 20 şi 23 noiembrie media temperaturilor minime va fi de 0...1 grad, apoi va scadea din nou, iar la sfarşitul intervalului va reveni la -1 grad.
Pe spaţii mici va ploua slab, mai ales dupa data de 20 noiembrie.
DOBROGEA
Media temperaturilor maxime va scadea semnificativ, de la 18 grade in 13 noiembrie, pana la 8 grade in jurul datei de 18 noiembrie. In intervalul imediat urmator, valorile medii diurne vor creşte pana in data de 21 noiembrie cand media maximelor va fi de 11 grade. Apoi se va raci uşor. Media minimelor va scadea dupa data de 14 noiembrie, iar in 19 noiembrie va fi de 3...4 grade. In intervalul 20-26 noiembrie mediile temperaturii minime vor oscila uşor intre 3 şi 5 grade.
Probabilitatea de ploaie slaba va fi in creştere dupa data de 15 noiembrie.
MUNTENIA
Vremea va fi mult mai calda decat in mod normal in primele doua zile, cand media temperaturilor maxime se vor situa in jurul a 18 grade, apoi se va raci accentuat, iar in zilele de 17 şi de 18 noiembrie maximele vor atinge, in medie, doar 7 grade. In intervalul 19 - 21 noiembrie vremea se va incalzi uşor pana la o medie a maximelor termice de 10 ...11 grade, iar intre 22 şi 26 noiembrie vor fi maxime de 7...9 grade. Minimele vor scadea treptat, de la o medie de 7...8 grade la inceputul intervalului, pana la 1 grad, in ultimele zile.
Probabilitatea mai mare de apariţie a ploilor, slabe, va fi in zilele de 16 şi de 17 noiembrie şi dupa data de 20 noiembrie.
OLTENIA
In primele doua zile ale intervalului vremea va fi deosebit de calda pentru aceasta data, cu o medie a maximelor termice de 16 grade. Intre 15 şi 18 noiembrie valorile de temperatura vor scadea spre 6...7 grade (mai accentuat in prima zi). Din 19 noiembrie şi pana la sfarşitul intervalului media temperaturilor maxime va oscila intre 7 şi 9 grade. Temperaturile minime vor scadea treptat, de la o medie de 7..8 grade in primele 3 zile, pana la 1...2 grade in ultimele doua zile.
Ploi slabe, in general pe arii restranse, vor fi aproape in fiecare zi.
LA MUNTE
Atat temperaturile maxime, cat şi cele minime, vor fi in scadere. Media maximelor va cobori de la 8...9 grade in primele doua zile, pana la 0...1 grad in a doua saptamana, iar a minimelor de la 1...2 grade, pana la -5...-4 grade.
Trecator vor fi precipitaţii slabe aproape in fiecare zi, in primele zile predominant sub forma de ploaie, apoi mai ales lapoviţa şi ninsoare.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.