VREMEA va deveni CALDUROASA, local CANICULARA. Vezi cand se anunta PLOI!...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 17.07.2017 14:25 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.
BANAT
Intervalul de prognoza va debuta cu valori termice apropiate de mediile multianuale, respectiv o medie a maximelor de 28...29 de grade şi a minimelor de 13...14 grade. Treptat, pe masura ce temperatura aerului va continua sa creasca, vremea va deveni calduroasa, local caniculara in timpul dupa-amiezelor. Cele mai ridicate valori termice sunt estimate pentru perioada 21-24 iulie, cand media maximelor va fi in jurul a 36 de grade, iar a celor minime de 18...20 de grade. Pe parcursul celei de-a doua saptamani se estimeaza o scadere a valorilor termice, astfel incat la finalul ei se va ajunge la medii ale maximelor in jurul a 32 de grade şi a celor minime de 16…17 grade.
Pana spre finalul primei saptamani ploile vor fi cu totul izolate. Ulterior sunt posibile ploi in general slabe cantitativ, cu o probabilitate mai mare in intervalele 25-27 şi 28-29 iulie.
CRISANA
Intervalul de prognoza va debuta cu valori termice apropiate de mediile multianuale, respectiv o medie a maximelor de 27...29 de grade şi a minimelor de 11...13 grade. Treptat, pe masura ce temperatura aerului va continua sa creasca, vremea va deveni calduroasa, local caniculara in timpul dupa-amiezelor. Cele mai ridicate valori termice sunt estimate pentru perioada 21-24 iulie, cand media maximelor va fi in jurul a 35 de grade, iar a celor minime de 17...18 grade. Pe parcursul celei de-a doua saptamani se estimeaza o scadere a valorilor termice, astfel incat la finalul ei se va ajunge la medii ale maximelor in jurul a 30 de grade şi a celor minime de 16…17 grade.
Pana spre finalul primei saptamani este posibil sa nu ploua decat slab şi cu totul izolat. Ulterior va creşte probabilitatea de apariţie a averselor in general slabe cantitativ.
TRANSILVANIA
Pe parcursul primei saptamani, vremea se va incalzi treptat, devenind calduroasa in a doua parte a ei, cand media temperaturii maxime va fi de 32…33 de grade, iar a celor minime se va situa in jurul valorii de 15 grade. In intervalul 24-30 iulie, regimul termic nu va avea variaţii semnificative, vremea urmand sa se menţina calduroasa, in medie cu maxime de 30…31 de grade şi minime de 14...15 grade.
In unele zile ale celei de-a doua saptamani vor fi posibile ploi de scurta durata şi in general slabe cantitativ, cu probabilitate ceva mai ridicata de apariţie in intervalul 25-26 iulie.
MARAMURES
La debutul primei saptamani, media valorilor minime va fi de 26…28 de grade, iar a celor minime de 10...12 grade. Ulterior, vremea va deveni treptat calduroasa, astfel incat in intervalul 21 - 24 iulie se va ajunge la maxime, in medie, de 33...34 de grade şi minime in jurul a 16 grade. In a doua saptamana, pe fondul accentuarii instabilitaţii atmosferice, se preconizeaza o scadere uşoara a valorilor termice, spre o medie a maximelor de 20 de grade şi minime in jur de 12 grade.
Pana spre 23 iulie, ploile se vor semnala doar cu totul izolat. In perioada 24-29 iulie va fi ridicata probabilitatea pentru averse care local pot fi mai insemnate cantitativ pe 25-26 iulie şi in a doua parte a celei de-a doua saptamani.
MOLDOVA
Pe parcursul primei saptamani, vremea se va incalzi treptat, devenind calduroasa in a doua parte a ei, cand media temperaturilor maxime va fi de 32…33 de grade, iar a celor minime se va situa in jurul valorii de 18 grade. In intervalul 24-30 iulie, regimul termic nu va avea variaţii semnificative, vremea urmand sa se menţina calduroasa, cu maxime de 30…32 de grade şi minime de 16...18 grade.
Ploi de scurta durata şi in general slabe cantitativ vor fi posibile in unele zile ale celei de-a doua saptamani, cu probabilitate ceva mai ridicata in intervalul 25-26 iulie.
DOBROGEA
Vremea va intra intr-un proces de incalzire, ce se va menţine pana catre finalul primei saptamanii, cand media temperaturilor maxime va ajunge la 31…32 de grade, iar a celor minime se va situa in jurul valorii de 20 de grade. In intervalul 24-30 iulie, regimul termic nu va avea variaţii semnificative, vremea urmand sa se menţina calduroasa, cu maxime de 30…31 de grade şi minime de 20 de grade.
Ploi de scurta durata vor mai fi posibile la inceputul intervalului şi dupa data de 28 iulie.
MUNTENIA
Pana pe 23 iulie, temperatura va creşte uşor şi treptat, de la maxime in jur de 26 de grade, pana spre o medie a acestora de 34…35 de grade, vremea urmand sa devina calduroasa, local caniculara in timpul dupa-amiezelor din a doua parte a primei saptamani. In acelaşi sens vor evolua şi minimele, ce vor atinge o medie de 18…19 grade, izolat urmand sa se inregistreze şi nopţi tropicale. Aceste valori termice, mai ridicate decat mediile multianuale se vor menţine şi in a doua saptamana de prognoza, o uşoara scadere fiind posibila spre sfirşitul acesteia, cand este estimata o medie a valorilor maxime in jur de 32 de grade.
Probabilitatea pentru fenomene specifice instabilitaţii atmosferice va fi in creştere dupa 23 iulie, cand mai ales in zonele de deal vor fi ploi de scurta durata şi descarcari electrice.
OLTENIA
Intervalul de prognoza va debuta cu valori termice uşor sub mediile multianuale, respectiv o medie a maximelor de numai 26 de grade şi minime in jur de 14 grade. Apoi temperatura aerului va continua sa creasca, iar vremea va deveni calduroasa, local caniculara in timpul dupa-amiezelor. Cele mai ridicate valori termice sunt estimate pentru perioada 22-25 iulie, cand media maximelor va fi de 35…36 de grade, iar a celor minime se va apropia de 20 de grade. Pe parcursul celei de-a doua saptamani se estimeaza o scadere a valorilor termice, spre medii ale maximelor de 32 de grade şi de 18 grade a celor minime.
Pana spre finalul saptamanii ploile vor fi cu totul izolate. Ulterior sunt posibile averse in general slabe cantitativ, cu o probabilitate mai mare in jurul datei de 25 iulie şi dupa 28 iulie.
LA MUNTE
La inceputul primei saptamani vremea va fi racoroasa, mai ales in timpul dimineţilor, cand media valorilor minime va fi de 6…8 grade, iar a celor maxime nu va depaşi 16…18 grade. Ulterior procesul de incalzire se va remarca şi in aceasta regiune, astfel incat in jurul datei de 23 iulie se va ajunge la maxime, in medie de 24 de grade şi minime in jur de 14 grade. In a doua saptamana, pe fondul accentuarii instabilitaţii atmosferice, se preconizeaza o scadere uşoara a valorilor termice, spre o medie a maximelor de 20 de grade şi minime in jur de 12 grade.
Pana spre 23 iulie, ploile se vor semnala doar cu totul izolat in timpul dupa-amiezelor. Va fi ridicata probabilitatea pentru averse care local pot fi torenţiale in saptamana 24-29 iulie, cantitaţile mai insemnate fiind estimate pe 25-26 iulie şi in ultimele zile ale acestei perioade.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.