Ziua judecatii pentru RCA si supraacciza la combustibili

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 14.12.2015 21:48 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Pe 17 decembrie, transportatorii romani organizeaza, in Bucureşti, "Ziua judecaţii" pentru RCA şi supraacciza la combustibili.

Din cauza faptului ca valorile RCA au ajuns in unele cazuri şi la 20 000 euro/an pentru un vehicul comercial, fara ca autoritaţile statului sa ia masuri şi pentru ca nu s-a renunţat la supraacciza incepand cu data de 01.01.2016, transportatorii romani s-au organizat pentru un protest de amploare in Bucureşti in data de 17 decembrie 2015, in faţa sediului Guvernului din Piaţa Victoriei, cat şi pe Şoseaua de Centura a Capitalei, informeaza Federaţia Operatorilor Romani de Transport (F.O.R.T.).
            
Peste 10 000 de vehicule comerciale pentru transport pasageri şi marfuri vor participa la acest protest cu scopul de a declanşa la nivelul Guvernului decizia de reglementare corecta a regimului şi valorii asigurarilor obligatorii precum şi renunţarea la supraacciza.
             
Autocarele, camioanele şi autovehiculele taxi se vor deplasa din toata ţara catre Bucureşti, incepand cu data de 16.12.2015, urmand ca in dimineaţa zilei de 17 decembrie sa ocupe atat Piaţa Victoriei, cat şi Centura Capitalei.
Manifestarea este organizata pentru prima data de un numar semnificativ de
organizaţii ale transportatorilor din Romania.

Transportatorii solicita reducerea imediata a tarifelor RCA la nivelul generat de contextul economic şi social din Romania coroborat cu demiterea conducerii ASF şi renunţarea la aplicarea supraaccizei incepand cu data de 01.01.2016.
Creşterea ireala a poliţelor RCA necesita masuri urgente din partea Parlamentului, Guvernului şi ASF, prima masura fiind aceea de a recunoaşte valabilitatea poliţelor RCA incheiate la orice asigurator sau broker din UE, in conformitate cu prevederile privind libera circulaţie a persoanelor, marfurilor şi serviciilor, prevederi ce stau la baza funcţionarii Uniunii Europene, garantate şi in tratatul de aderare a Romaniei.

Federaţia Operatorilor Romani de Transport solicita totodata Parlamentului, Guvernului şi ASF-ului implementarea asigurarii obligatorii a fiecarui kilometru de drum naţional/autostrada sau drum judeţean, fapt ce ar conduce in mod automat la o permanenta verificare a starii infrastructurii prin audit periodic iniţiat de asigurator, reducandu-se astfel numarul evenimentelor rutiere care cresc rata medie a daunalitaţii din Romania.

Aceasta asigurare trebuie sa fie in responsabilitatea administratorului infrastructurii rutiere naţionale, respectiv judeţene.
Solicitarile transportatorilor şi asiguraţilor RCA sunt absolut fireşti, in contextul in care tarifele RCA au depaşit uneori cu mult valoarea vehiculelor asigurate, iar principiile de intocmire a tarifelor nu au nici o legatura cu realitatea, ci doar cu pofta de profit a asiguratorilor, sub blanda supraveghere a ASF-ului.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.